Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Suikerrock verplaatst naar 2021

Waarvoor we al een tijdje vreesden is nu bevestigd door de Nationale Veiligheidsraad van België: om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan mogen er al zeker tot en met 31 augustus 2020 geen massa evenementen georganiseerd worden. Ook Suikerrock 2020 mag dus jammer genoeg niet doorgaan en zal daarom verplaatst worden naar de volgende zomer, in 2021.

"We hebben als festivalorganisatie alle respect en begrip voor deze maatregel. De gezondheid en veiligheid van de bevolking, onze festivalbezoekers, artiesten, crew en vrijwilligers staan boven alles. Daarenboven zouden evenementen een extra belasting vormen voor alle hulpdiensten, die het in deze periode al zo zwaar hebben. Zij verdienen nu alleen maar onze bewondering en grootste respect."

"Achter de schermen zijn we hard aan het werk met het verplaatsen van Suikerrock naar 2021. We zijn hierover in gesprek met alle reeds bevestigde artiesten, waarvan een aantal reeds toegezegd heeft. Gelukkig worden in tijden van crisis de meningsverschillen makkelijker aan de kant geschoven. We zijn dan ook verheugd dat het stadsbestuur van Tienen aangegeven heeft om constructief mee te willen werken en de toekomst van Suikerrock veilig te stellen. Burgemeester Katrien Partyka zal zich hier persoonlijk voor inzetten."

De data van Suikerrock 2021 zijn reeds vastgelegd: het festival zal plaatsvinden van donderdag 29 juli tot en met zondag 1 augustus, en zal dus een kopie worden van het geplande Suikerrock 2020.

Het verplaatsen van het festival naar 2021 is voor alle partijen de beste oplossing, niet in het minste voor onze bezoekers. Ticketkopers hoeven namelijk niets te ondernemen: Hun tickets van 2020 blijven geldig voor de editie van 2021. Alle ticketkopers worden in de loop van volgende week ook nog persoonlijk gecontacteerd via het e-mail adres dat ze bij aankoop opgegeven hebben.

Laat ons ondertussen samen alle maatregelen die de overheid heeft opgelegd in de strijd tegen het virus strikt opvolgen. En laat ons de komende maanden juichen en applaudisseren, niet voor de top-acts op het podium, maar voor alle helden die ons land laten draaien in het heetst van deze coronastrijd.

"We zien jullie graag terug in de zomer van 2021," klikt het nog bij de organisatie.


› Gepubliceerd woensdag 15 april 2020 om 20:07 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook