Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Blossom releaset tweede single Blush Rose Petals

De driekoppige band Blossom uit Hasselt komt na nog geen twee weken na hun eerste debuut single uitpakken met hun persoonlijke favoriet uit "Indian summer days".

Blossom liet ons op 1 april al kennis maken met hun nieuwe sound door zelf het nummer Rewind (Nodtalgia and I) te release. Kort erna maakte ze ook de naam bekend van hun opkomende EP 'Indian Summer Days', die je volgens de indierock/shoegaze band onmiddellijk mee sleept naar een zeer nostalgisch sfeertje. Dit volgende nummer maakt je in ieder geval al zeer nostalgisch over een speciale eerste keer...

Blush Rose petals

Zoals het nummer "Rewind (Nostalgia and I)" zorgen ze voor een passend sfeertje om hun levensveranderende ervaring in gedachte te brengen en er bij weg te dromen. Met een al wat steviger tempo en romantische woordkeuzes maken ze ook precies duidelijk over welke ervaring het bij "Blush Rose Petals" gaat.

Met deze twee singles is het contrast voor de "Indian summer days" EP ook meteen duidelijk gemaakt zegt zanger Gijs, met de zachte warmte van Rewind en de vrolijke onrust in Blush Rose Petals zijn hierbij die grenzen al meteen gelegd.

Nostalgie en melancholie, dat is waar deze band om draait. Je hoort dat niet enkel in hun muziek, maar je ziet het ook in hun artwork door grafisch ontwerper Davy Denduyver. De cover is een postkaart aan zichzelf, maar ook aan iedereen die hun muziek beluistert.


› Gepubliceerd zaterdag 11 april 2020 om 15:42 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook