Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Voorstellingen Pocahontas, de musical uitgesteld naar 26 en 27 september in Capitole Gent

Vandaag, zaterdag 4 april, zou de nieuwste familiemusical Pocahontas van Uitgezonderd. in premiere gegaan zijn. Het theaterhuis van James Cooke zou met Pocahontas de kers op de taart plaatsen van een bijzonder succesvol theaterseizoen. De coronacrisis besliste er echter anders over. De culturele sector krijgt het opnieuw zwaar te verduren en meer dan ooit zal samenwerken de boodschap zijn.

NIET ALLEEN OP DEZE WERELD

Speciaal om dit alles onder de aandacht te brengen, lanceert de producent vandaag in primeur een eerste song uit de musical. "Het nummer Niet alleen op deze wereld is relevanter dan ooit," vertelt producent James Cooke. "We hopen zo in deze moeilijke tijden vele mensen een hart onder de riem te steken. Maar ook de moeilijke situatie waarin onze hele sector verkeert willen we zo onder de aandacht brengen. Sommige collega's en vrienden hebben het bijzonder moeilijk nu om te overleven en ook hen willen we met deze boodschap bereiken. Als dit alles achter de rug is, zullen wij enkel kunnen voortbestaan als de theaterbezoeker de weg naar onze zalen terugvindt en de producenten de krachten bundelen. Wij zullen er zeker staan, dat is beloofd."

De voltallige cast heeft dit nummer ingezongen vanuit 'zijn kot'.

HET VERHAAL

Pocahontas vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de 'nieuwe wereld' raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens een van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen niet zomaar 'wilden' zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de indianen is echter onafwendbaar en als John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden...

Info en tickets

Pocahontas, een nieuwe familiemusical van Uitgezonderd.

Met:
Silke Mastbooms - Juan Gerlo - Giovanni Kemper - Ivan Pecnik - Brahim Attaeb - Kobe Van Herwegen - Junes Callaert - Stijn Proesmans

Producenten: Bob Jennes en James Cooke
Regie: Jaak Lema
Script: Tijl Dauwe
Muziek en liedjes: Sam Verhoeven
Choreografie: Bjork Gunnarsdottir

26 en 27 september 2020 in Capitole Gent

Tickets & info via www.uitgezonderd.be of 070-345.345


› Gepubliceerd zaterdag 4 april 2020 om 13:53 uur door Robrecht Van Goolen




Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook