Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Geniet van prachtig internationale paardenspektakel Cavalluna in Sportpaleis Antwerpen

Sinds gisteren kan je in het Antwerpse Sportpaleis terecht voor het internationale paardenspektakel Cavalluna en hun gloednieuwe voorstelling 'Legend of the Desert'. De beproefde mix van unieke ruitersport, prachtige decors, ontroerende muziek én een sterk verhaal zijn de succesingrediënten van Cavalluna, een gezelschap dat sinds 2003 al meer dan 7,5 miljoen Europeanen wist te bereiken. Onder impuls van creatief directeur en producer Klaus Hillebrecht blijft het gezelschap verbazen.

In 'Legend of the Desert' draait alles rond de prinses van een woestijnvolk die een ongelofelijke opdracht toevertrouwd krijgt, want zij moet het geheim van de legendarische Amazones van de Elementen ontrafelen om haar volk en de hele wereld van een groot gevaar te vrijwaren. De spannende 'race tegen de tijd' wordt neergezet door 90 medewerkers, 65 paarde en 2 ezels. De 10 vrachtwagens vervoeren de 1.500 m2 rijmatten, 135 ton zand, 190 kostuums, 4 videoprojectoren, 9 km kabel en een massa attributen. De paardenrassen die deelnemen aan deze voorstelling zijn wederom indrukwekkend: Friezen, PRE, Tinkers, Lusitano’s en Mini-Shetlanders. De equipes van o.a. Bartolo Messina, Giona en Hasta Luego zorgen voor adembenemende momenten en een perfecte vertolking van het 'Legend of the Desert'-verhaal.

Net als het publiek, dat na de voorstelling een minutenlang applaus en staande ovatie gaf aan de paarden en ruiters, was ook Bekend Vlaanderen onder de indruk van 'Legend of the Desert'. We zagen Ann Van Elsen, Griet Vanhees en Anke Buckinx na de voorstelling met hun kroost glimlachend het Sportpaleis uitwandelen. Ook actrice Danni Heylen – bij het grote publiek bekend als 'Pascalleke' uit FC De Kampioenen – genoot als paardenliefhebster met volle teugen van de show: "Ongelofelijk, hoe paard en ruiter 1 worden tijdens de voorstelling. Je ziet dat gebeuren en ik vind dat geweldig ontroerend." Ook actrice Lien Van de Kelder genoot van het spektakel: "Mijn zoontje Victor keek zijn ogen uit. Ik heb ook mijn twee paardenvrienden meegebracht waar ik regelmatig mee ga paardrijden. Ik rij nu recreatief. Crossen in de bossen (lacht), iets totaal anders dan de prachtige show die we te zien kregen."

Ook wij van Sterrennieuws gingen kijken naar de eerste voorstelling van Cavalluna 'Legend of the Desert' in het Sportpaleis en willen vooral benadrukken dat het een ongezien spektakel is: niet alleen de paarden stelen de show, maar ook de acteurs, soms echte stuntmannen, maken het geheel compleet. Bovendien zijn de kleuren gewoonweg prachtig en wordt de hele show voorzien van muziek die perfect matcht met wat je te zien krijgt. Cavalluna 'Legend of the Desert' is dan ook een echte aanrader! In het verleden zagen we al vele prachtige shows van dit gezelschap en moest je morgen niet kunnen gaan kijken, dan raden we je zeker 'Secret of Eternity' aan die volgend jaar naar ons land komt.

Aan de kassa zijn nog tickets verkrijgbaar voor wie zondagmiddag zin heeft om in het Sportpaleis te gaan kijken naar de laatste 'Legend of the Desert'. De voorstelling begint om 15.00 uur. Volgend jaar komt Cavalluna terug naar Antwerpen met 'Secret of Eternity', een gloednieuwe show. Vanaf zondagmiddag kan je op www.teleticketservice.com of 070/345.345 (Max. €0,30/Min) tickets bestellen voor de voorstellingen op zaterdag 20 maart, om 15.00 uur en zondag 21 maart, om 11.00 uur (nieuw) en 16.00 uur.


› Gepubliceerd zaterdag 29 februari 2020 om 23:57 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook