Sterrennieuws
Internet | Vlaanderen

› Online platform Trooper haalt al meer dan 1.500.000 euro binnen voor de verenigingen & goede doelen

Bij Trooper kan iedereen geld inzamelen voor een vereniging of een goede doel naar keuze door online te shoppen, zonder dat het je 1 eurocent extra kost. Intussen ging er via Trooper al meer dan 1,5 miljoen euro naar de bijna 6.000 aangesloten verenigingen en goede doelen, en de teller blijft tikken.

De koning Boudewijnstichting onderzoekt jaarlijks de financiele situatie van verenigingen. Daaruit blijkt dat meer dan 75 procent minder dan zes maanden zou overleven zonder inkomsten. Dat betekent dat er heel wat verenigingen krap bij kas zitten en dus elke extra euro zeker kunnen gebruiken.

Trooper mocht op drie jaar tijd al bijna 6.000 verenigingen & goede doelen verwelkomen op haar platform. Via Trooper werd in totaal al meer dan 1500000 euro ingezameld voor de aangesloten verenigingen & goede doelen. Het online platform zorgt dus voor een welgekomen extra inkomstenstroom.

Trooper groeide de afgelopen twee jaar aan een sneltempo, en intussen zetten ook bekende partners als Studio 100 & KBC hun schouders mee onder dit project, om op die manier het verenigingsleven in Vlaanderen een duwtje in de rug te geven. Elisabet Lamote, mede-oprichtster van Trooper is ook 1 van de genomineerden voor 'Vlaams - Brabantse Jonge Ondernemer van het Jaar 2020', een initiatief van JCI (Junior Chamber International). Eind 2018 werd Trooper ook al uitgeroepen tot 'Belgium's Best Brand of the Year'.

Elisabet Lamote van Trooper: "Al meer dan 1,5 miljoen euro die via Trooper naar de verenigingen is gegaan, het overtreft onze stoutste dromen. Zo fijn dat we op deze manier mee kunnen helpen om de dromen van al die aangesloten verenigingen & goede doelen te realiseren. En met die extra centen kunnen we al die vrijwilligers ondersteunen die zich dag & nacht inzetten voor hun vereniging. Zodat ze meer kunnen focussen op wat voor hen relevant is, zonder teveel te moeten piekeren over het financiele. En voor de consument verandert er niets, want die betaalt geen cent extra. Een win-win voor alle betrokken partijen. Op naar de 2 miljoen!"

Gert Verhulst van Studio 100: "Het mooie aan Trooper is dat op deze manier ook heel wat kleine verenigingen & goede doelen een serieuze cent voor hun werking kunnen ophalen. Het succes van Trooper - want 1,5 miljoen euro is echt al een serieus bedrag - bewijst alleen maar dat het belang van het verenigingsleven in onze maatschappij niet mag onderschat worden. We zijn erg blij dat we dit mooie verhaal kunnen ondersteunen met Studio 100."

Karin Van Hoecke van KBC: "Het geloof dat we enkele maanden geleden al uitten in deze beloftevolle start-up is alleen maar gesterkt, 1,5 miljoen dat kan tellen. KBC wenst ook een extra boost te geven door Trooper te integreren in KBC Deals waardoor klanten de mogelijkheid hebben om hun verkregen cashback aan te wenden voor een zelfgekozen vereniging of goed doel. Graag herhaal ik dan ook dat KBC niet alleen een rol speelt in de financiering van business ideeen, maar ook financiele ruggensteun geeft aan creatieve mensen die een stap verder gaan en zo'n ideeen effectief realiseren, zoals Trooper. Hun unieke en succesvolle manier om lokale verenigingen te steunen wint aan interesse. Daarenboven komt Trooper uit de wieg van Start it @KBC, en willen we beloftevolle start-ups een zetje in de rug geven."

Hoe werkt Trooper?

Stap 1: Zoek de Trooperpagina van je favoriete vereniging op https://www.trooper.be/zoek-vereniging
Stap 2: Klik via die pagina door naar de webshop waarbij je wil shoppen.
Stap 3: Laat je e-mailadres achter als je te weten wil komen hoeveel centen je voor jouw vereniging hebt getroopt. Dat laat Trooper je binnen de 48 uur per mail weten.
Stap 4: Shop en betaal zoals je altijd doet.

Een vereniging of goed doel aansluiten is gratis, alle info vind je op www.trooper.be


› Gepubliceerd maandag 24 februari 2020 om 13:11 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Internet

donderdag 22 oktober 2020 om 08:57 uur

› James Cooke vindt met ED TV schooltelevisie opnieuw uit

maandag 24 februari 2020 om 17:57 uur

› Generation M helpt jongeren bij de eerste keer

woensdag 1 januari 2020 om 00:00 uur

› Een gelukkig 2020 gewenst!


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook