Sterrennieuws
Gossip | Vlaanderen

› CEO's 4 Climate, nieuw online platform voor ondernemers die streven naar een duurzame toekomst

De bedrijfswereld is sinds kort een opvallende community rijker, nl. CEO's 4 Climate (C4C). Een collectief van ondernemers uit verschillende sectoren die elkaar vinden in de noodzaak en ambitie om klimaatvriendelijke en duurzame producten, diensten en oplossingen voor bedrijven en particulieren aan te bieden. Bezieler en initiatiefnemer van CEO's 4 Climate (C4C) is Roland Maes, CEO van CRM Group te Waregem.

De bedoeling is om dit platform voor duurzaamheid verder te ontwikkelen en op zeer regelmatige basis met elkaar in gesprek te gaan. Het komende jaar wordt gewerkt op verschillende ecologische thema's. Bedrijfsleiders, wetenschappers en politici geven duiding en advies n.a.v. de aanbevelingen van vooraanstaande partners gelinkt aan de diverse thema's. Elk thema wordt nationaal gelanceerd en nadien regionaal voorgesteld door een panel van experts. CEO's 4 Climate gaat van start met een groot lanceringsevent op 31 maart in de Ghelamco Arena Gent. Op dit ogenblik zijn reeds 300 ondernemingen en organisaties ingeschreven op dit lanceringsevent. Updates over het platform, de community en de grote thema's waaraan gewerkt wordt door alle deelnemende bedrijven zijn te vinden op www.ceos4climate.eu

KRACHTEN BUNDELEN OM ECOLOGISCH EN KLIMAATVRIENDELIJK TE ONDERNEMEN

De negatieve, weinig hoopgevende klimaatberichtgevingen in de media liegen er niet om. Het is vijf voor twaalf! CEO's 4 Climate focust vooral op het positieve, datgene dat al gebeurt en wat in de pipeline zit. Heel wat bedrijven dragen reeds hun steentje bij met klimaatvriendelijke producten, diensten en oplossingen of werken aan een nieuw project. En CEO's 4 Climate (C4C) wil nog een stapje verder gaan door deze kennis tot bij de burger zelf te brengen.

Founder Roland Maes, CEO CRM Group en CEO'S 4 CLIMATE blijft niet bij de pakken zitten: "De klimaatproblematiek houdt me al mijn hele leven bezig. Als ondernemer heb ik ontdekt dat ik een wezenlijk verschil kan maken. Met C4C wil ik andere bedrijfsleiders inspireren en aantonen dat ecologie en economie hand in hand gaan. Meer nog, een rendabele businesscase is essentieel om de klimaatproblematiek op structurele wijze aan te pakken."

VISIE CEO's 4 Climate

C4C is een toonaangevend Belgisch bedrijf dat Europese bedrijven adviseert in hun ecologische transitie naar milieu- en klimaatvriendelijke producten, diensten en oplossingen. We fungeren tevens als informatieplatform voor de consument die op zoek is naar duurzame producten, diensten en oplossingen van de bedrijven die op een maatschappelijk verantwoorde wijze ondernemen. Door het permanent aftoetsen van alle wettelijke en wetenschappelijke bepalingen waarborgen we een transparante en eerlijke approach.


› Gepubliceerd dinsdag 18 februari 2020 om 15:18 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook