Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Het Schlagerfestival reikt voor het eerst sterren uit met eigen Walk of Fame in Hasselt

In Hasselt werden de allereerste Schlagerfestival-sterren uitgereikt aan 6 artiesten die de komende editie terug van de partij zijn en ook reeds meer dan 5 keer op het festivalpodium in Hasselt stonden. Recordhouders zijn De Romeo's en Christoff, met straks hun 13de doortocht. Laura Lynn (12), Willy Sommers (10),Yves Segers (7) en Bart Kaell (6) vervolledigden het gezelschap. Alle artiesten waren 1 voor 1 vereerd met dit ontroerende gebaar. "Voor mij staat deze prijs op gelijke hoogte met een MIA, met dat verschil dat het een erkenning is van de organisatie en het publiek en dat doet deugd," zei Christoff enthousiast.

Bart Kaell mocht als eerste zijn Schlagerfestival-ster in ontvangst nemen, want elke laureaat kreeg een eigen versie mee naar huis. Hij sprak meteen lovende woorden: "Het festival bewijst nog maar eens dat mensen houden van Vlaamse muziek. Iedereen zingt mee met nummers die ondertussen evergreens zijn geworden. Ik hoop dat het nog vele jaren mag doorgaan. Ik heb nog nooit een ster gekregen en vind het geweldig. De ster die we meekrijgen krijgt bij ons thuis een speciaal plekje."

Voor Yves Segers was het ook zijn eerste grote onderscheiding: "Ik voel mij vereerd en hoop dat het geen vallende ster is (lacht). Het is een prachtig initiatief en een hele eer dat ik er vandaag bij mag zijn."

De prijzenkast van Willy Sommers wordt deze maand extra gevuld na zijn MIA. "Ik voel me uitstekend. Alles stroomt weer door mijn aderen. Ik kreeg al een ster in Plopsaland De Panne en nu ligt er van mij ook een ster hier aan de Ethias Arena in Hasselt en ik vind dat prachtig. Dit is voor het leven. Mensen kijken er naar, maken er foto's van en dat doet iets."

Laura Lynn, die dit jaar haar 15de verjaardag viert, was er met heel veel stress bij op die allereerste editie van het Schlagerfestival in Hasselt: "Het was er boenk op en het publiek is blijven komen en verjongen. Die sterren zijn de kers op de taart en het is een mooie onderscheiding die ons allen te beurt valt."

De Romeo's waren bijzonder blij dat ze elk een eigen Schlagerfestival-ster mee naar huis kregen. "Meestal krijgen we 1 exemplaar van een prijs en moeten we tossen wie hem meekrijgt en waar hij gaat staan. Heel fijn dat we nu ook op de grond zichtbaar zijn en doorheen de jaren ons steentje konden bijdragen aan Het Schlagerfestival. De liefde is wederzijds, want het was hier dat we voor het eerst in het Nederlands zijn beginnen zingen waardoor ons verhaal in een stroomversnelling is geraakt," klinkt het bij het trio.

Christoff kijkt echt uit naar het Schlagerfestival: "Die eerste vrijdag, toekomen en alle collega's weerzien is prachtig. Ik blijf in Hasselt logeren tijdens het festival en het groeiende succes bewijst dat het Nederlandstalige lied nog steeds hip is en populair. Kijk maar naar het succes van de Moose Bars en hier, waar er voluit wordt meegezongen met onze liedjes. Deze onderscheiding staat voor mij op dezelfde hoogte als de MIA's en ik vind hem bijzonder, omdat je erkenning krijgt voor wat je doet voor het publiek. Ja, dat raakt mij bijzonder."

15 jaar Het Schlagerfestival - recordeditie

Het belooft een topeditie te worden in Hasselt tijdens het laatste weekend van maart en het eerste weekend van april. Met een podium in het midden van de zaal werd de capaciteit al gevoelig uitgebreid en door ook nog een vijfde concertdatum toe te voegen belooft het nu al een recordeditie te worden. Meer dan 55 000 bezoekers verwacht het festival ondertussen en dat aantal tikt nog elke dag aan. Nieuw dit jaar wordt de afterparty, want die wordt verzorgd door dj's van de Moose Bar, en dan weet je dat het ook na afloop nog heel plezant wordt.

Het Schlagerfestival 2020 vindt plaats op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 maart, vrijdag 3 en zaterdag 4 april in de Hasseltse Ethias Arena, met optredens van Willy Sommers, Wim Soutaer & Charles Van Domburg, De Romeo's, Jan Smit, Christoff, Raymond van het Groenewoud, Bart Kaell, Yves Segers en Laura Lynn. Luc Appermont maakt zijn debuut als gastheer-presentator. Tickets kan je bestellen via www.hetschlagerfestival.be.


› Gepubliceerd donderdag 13 februari 2020 om 07:50 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook