Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Peenoise namen hun debuutplaat Forevergem op met producer Geoffrey Burton

Forevergem gaat over de relatie tussen de kleine persoonlijke, aardse verhalen ten opzichte van de existentiële vragen in het kader van de grote kosmos. Kleine verhalen zweven in het oneindige zonder een duidelijke plek en doel. Aanvaarding van grootsheid en onbeantwoorde vragen. De sound van de muziek weerspiegelt deze gedachtengang. Een collage van mysterieuze, sferische klanken en concrete songs.

In het woord ‘Forevergem’ zit het oneindige en het kleine. Bijna elk dorp in Vlaanderen eindigt met ‘gem. Een dorp heeft iets klein en vergankelijk. Het staat op zichzelf en bijna los van de maatschappij en de grote maatschappelijke problematieken. Als je hier dan de grootsheid en het oneindige aspect van ‘Forever’ tegenover stelt, dan kom je tot de essentie van onze plaat.

Evergem is tevens het dorp waar de broers zijn opgegroeid. Je kan het ook zien als een ode aan Evergem, de plek waar alles voor hen is ontstaan. For Evergem. In de Forevergem studios is al hun muziek ontstaan.Het is daarom ook een logische keuze om hun eerste plaat te noemen naar die plek. De plek die hen heeft geleid naar hun eerste plaat.

Als telgen van een geslacht van podiumkunstenaars, krijgen de drie broers Cesar, Gilles en Titus (Pinoy) muziek met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan experimenteren ze samen met hun muziek. Dit resulteert in een sound die mysterieus, donker en vooral veelbelovend klinkt, als de soundtrack van een wandeling door een donker doolhof waarin de afgrond altijd vlakbij is maar het einde toch in zicht. De mysterieuze avant-pop van Peenoise klinkt onheilspellend, catastrofaal maar toch warm en aanstekelijk.
Na een in 2017 in eigen beheer uitgebrachte EP trokken de heren vol goesting en inspiratie de studio in om hun eerste full album op te nemen. Het resultaat is het ultieme bewijs dat ze deel zijn van een nieuwe beloftevolle generatie Belgische muzikanten.

Peenoise staat er ook live, ze wonnen zopas van de finale van het Sound Track concours te Gent: "Peenoise speelt in essentie popmuziek, maar dan van de soort met een scherp randje. De balans tussen toegankelijkheid en experiment zit alvast helemaal goed. De band leverde de spannendste set van Sound Track Oost-Vlaanderen af. Die was perfect opgebouwd en verveelde geen seconde."


› Gepubliceerd donderdag 6 februari 2020 om 16:10 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook