Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Liever lui dan muug van Take Twee Producties in Fakkeltheater Antwerpen

Take Twee Producties speelt momenteel 'Liever lui dan muug' in de Kleine Fakkel (Fakkeltheater) in Antwerpen. Deze heerlijke komedie met een tikkeltje drama speelt nog tot 23 februari. Regisseur Ben Bervoets maakte samen met Piet Van Linden een prachtig stuk.

De ganse familie trekt samen op vakantie. John en Josee hebben voor drie maanden een leuk appartementje gehuurd in Calella (Spanje). Normaal is het de bedoeling voor John en Josee om rustig te kunnen genieten van de zon en van de mooie omgeving, maar verschillende factoren zorgen er voor dat het er alles behalve rustig zal zijn. Met deze setting en feiten kreeg ik als toeschouwer onmiddellijk het beeld van de VTM-reeks Benidorm in mijn gedachten. Daar trokken Angèle(ke) en Gaston naar de Spaanse badstad en daar bleken heel wat zaken niet in orde te zijn in het hotel.

De parallel met 'Liever lui dan muug' is zeker te trekken. Het appartement in Calella heeft een zeer mooie ligging met uitzicht op het strand waardoor de heren zich kunnen vergapen aan al het vrouwelijk schoon beneden in monokini. Zo zal er heel wat aandacht gaan naar het buurmeisje Cindy, gespeeld door nieuweling Amorion Reijen. Deze frisse verschijning laat de mannenharten van jong en oud sneller slaan.

Het grootste probleem is dat het appartement op de twaalfde verdieping is gelegen en dat de lift het laat afweten. Een hele klus om de talrijke valiezen naar boven te sleuren. Daarnaast wordt de rust doorbroken door Johns vader. Hij trekt mee in het appartement. Al lijkt hij in het begin veel te moeten rusten om het appartement te geraken, toch blijkt deze kranige Vava (gespeeld door Paul Peeters) heel wat pit te hebben zeker als hij ten strijde trekt tegen het plan dat John en Josee wel eens zouden kunnen gaan scheiden. Ook de bazige tante Jeanine, gespeeld door Linda Van Heeswijk, komt met haar man Stafke (Jerry Verhaert) de rust verstoren.

In de cast zien we dus Saartje Danckers (Josee), Nick J. Thyson (John), Linda Van Heeswijk (Tante Jeanine), Jerry Verhaert (Stafke), Amorion Reijen (Cindy) en Paul Peeters (Vava). Wat ons betreft een sterke cast die het publiek meeneemt naar een Spaanse vakantiestad waar vakantieliefdes, ontrouw en jaloezie welig tieren. Er moet dus orde op zaken gesteld worden en daarvoor zal de kranige Vava zorgen!

Info en tickets:

Ontdek dit theaterstuk nog tot 23 februari in de Kleine Fakkel (onder de Rode Zaal) van het Fakkeltheater in Antwerpen. Tijdens de pauze en na de voorstelling kan je van een lekker drankje genieten onder de schitterende gewelven die deze theaterzaal biedt.

Info en tickets: www.fakkeltheater.be


› Gepubliceerd zondag 2 februari 2020 om 20:27 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook