Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Karma en yeet zijn verkozen tot Kinderwoord en Tienerwoord van het jaar

Karma is het Kinderwoord van het Jaar 2019 geworden: het meest bijzondere, populaire, kortom het favoriete woord van de Vlaamse kinderen in het voorbije jaar. Dat kwamen de Ketnetters net te weten in Karrewiet. Ook het Tienerwoord van het jaar 2019 werd zonet bekendgemaakt. De tieners van vandaag kozen voor yeet als het meest populaire woord van 2019.

Karma is het Kinderwoord van het jaar

Karma is het kinderwoord van 2019 geworden. Karma betekent: alles wat we doen, denken of zeggen, komt uiteindelijk weer bij onszelf terug.

Ruud Hendrickx, taaladviseur van de VRT: Voor mij is karma een verrassende winnaar, want uiteindelijk gaat het toch om een begrip uit het boeddhisme en hindoeïsme. In de Engelstalige wereld is het begrip al langer bekend in de omgangstaal, nu is het dus ook het lievelingswoord van heel jonge Vlaamse kinderen. Daaruit blijkt weer maar eens dat de invloed van de Engelse informele taal op kinderen en jongeren heel groot is.

Het was de negende keer dat Ketnet op zoek ging naar het Kinderwoord van het Jaar. Sinds 2012 werkt de kinderzender daarvoor samen met Van Dale.

Yeet is het Tienerwoord van het jaar

Yeet is populair geworden door videos op Vine en YouTube en komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het woord geeft uitdrukking aan blijdschap en betekent zoveel als joepie!

Ruud Hendrickx: Yeet laat de kracht van de huidige videocultuur van Vine en YouTube zien. Oorspronkelijk komt yeet uit het basketbal en later uit de danswereld, maar in vijf jaar tijd is het uitgegroeid tot een uitroep.


› Gepubliceerd maandag 16 december 2019 om 19:58 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook