Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Eerste Retro Antwerp brengt 10.000 bezoekers op de been

“Het was de eerste keer dat Retro Antwerp plaatsvond en dankzij het goede weer mochten we dit weekend ruim 10.000 bezoekers ontvangen aan het Antwerpse Havenhuis, rond het Zaha Hadidplein. Eind juli bereikten we ruim 40.000 retro- en vintageliefhebbers tijdens de 3de editie van Retro Sur Mer in Wenduine en na dit weekend komen daar nog een paar duizenden bij die vlotjes de weg vonden naar Antwerpen.

De optredens van o.a. Belle Starr & The Boot Jacks, DJ Benny Blue, Walter Broers & The Mecenaries én Guy De Pré, die met een sterke mix van fifties, sixties en andere vintage-klassiekers de aandacht trok bij de danslustigen. Na afloop werd de populaire presentator-dj getrakteerd op een luid applaus”, zegt Radar Events-organisator Ben Mouling, die van de gelegenheid gebruikmaakte om tijdens het festivalweekend de 14de verjaardag te vieren van Radio Modern, hun geesteskind.

Museumbussen

In het goedgevulde programma van Part Of Antwerp is Retro Antwerp dit jaar de nieuwkomer, maar als het van Ben Mouling afhangt, wordt hun nieuwe festival het verlengstuk van het populaire Retro Sur Mer: “Het is nog vroeg, want we moeten de komende weken met alle betrokken partijen aan tafel zitten en alles evalueren, maar op basis van de positieve respons die we kregen van onze bezoekers, standhouders en medewerkers, zijn we bijna verplicht om volgend jaar een vervolg te schrijven aan dit verhaal. In Wenduine hadden we 3 edities last van regen, maar hier was het continu zonnig, waardoor er heel wat kijklustigen vlotjes de weg vonden naar o.a. The Vintage & Retro Market, de oldtimers, de retro-kermis, de Beauty Boudoir, de bars en foodtrucks, én de museumbussen van Roger De Ridder".

Op zaterdag, maar ook op de autoloze zondag, hadden de gerestaureerde wagens en de bussen van Roger veel bekijks: “Ik heb er verschillende: die rode, dat zijn bussen die nog hebben gereden voor De Buurtspoorwegen en die instonden voor de verbinding van de Noorderlijnen met de Antwerpse binnenstad. Die blauwe, dat was vroeger een polderbus die mensen vervoerde naar de haven en Linkeroever. Ik heb ook nog een voormalige Mechelse stadsbus, in het oranje, maar die staat thuis”, zegt Roger enthousiast.


› Gepubliceerd maandag 16 september 2019 om 14:26 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook