Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Uitverkocht Studio 100 Zomerfestival en Lekker Klassiek waren om van te smullen

Vandaag sloten het Studio 100 Zomerfestival en het culinair festival Lekker Klassiek de zomer op een spetterende manier af in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Het Studio 100 Zomerfestival was met 6.000 bezoekers reeds drie weken voor datum volledig uitverkocht. Lekker Klassiek lokte net zoals vorig jaar 5.000 bezoekers. Twee festivals organiseren op dezelfde dag én op hetzelfde terrein zorgde voor een logistieke uitdaging maar alles verliep meer dan vlot. Het was dan ook een topeditie die Studio 100 neerzette. Een dikke pluim voor de organisatoren die voor jong en oud een glimlach op het gezicht toverde!

Het was een drukke bedoening gisteren in Boom, waar het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre zich bevindt. In de ochtend en de vroege namiddag was het domein gereserveerd voor de allereerste editie van het Studio 100 Zomerfestival. Het evenement, dat al enkele weken voordien volledig was uitverkocht, lokte meer dan 6.000 bezoekers.

Het publiek werd tijdens het festival getrakteerd op spetterende optredens van onder meer Baba Yega, Maya de Bij, K3 en Samson & Gert. Daarnaast waren er ook meet & greets zodat iedereen zijn of haar favoriete Studio 100 figuur kon ontmoeten. Met op en top zomerweer beleefden alle aanwezige families een heerlijk slot van de zomervakantie.

In de late namiddag opende het recreatiedomein dan opnieuw haar deuren voor het tweede luik van de dag: het culinaire muziekfestival Lekker Klassiek. Verschillende Njam!-gezichten, waaronder Roger van Damme, Steffi Vertriest en Jeroen De Pauw, stonden klaar om de meer dan 5.000 bezoekers te verwennen met enkele topgerechtjes.

Klassiek meets Musical

De formule van Lekker Klassiek is ondertussen bekend: naast heerlijke gerechten, voorziet het festival ook steeds een uniek klassiek concert. Voor deze derde editie werden de registers nog wat verder opengetrokken. Naast het pianoconcert van Lorenzo Bovitutti en het grootse slotconcert, met onder meer De Bloemenwals uit de Notenkraker van Tsjaïkovski en Griegs Ochtendstemming, bracht het Symfonieorkest Vlaanderen ook een fel gesmaakt musicalconcert. Onder leiding van maestro Dirk De Caluwé brachten musicalsterren Peter Van de Velde, Jelle Cleymans, Jonas Van Geel en Free Souffriau het publiek meer dan eens in vervoering met het beste uit de succesmusicals Daens, 14-18 en 40-45.


› Gepubliceerd zondag 1 september 2019 om 11:17 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

woensdag 15 april 2020 om 20:07 uur

› Suikerrock verplaatst naar 2021

woensdag 15 april 2020 om 20:05 uur

› Stad Genk annuleert Genk On Stage

woensdag 15 april 2020 om 19:15 uur

› Rock Herk verplaatst naar 16 en 17 juli 2021

woensdag 15 april 2020 om 19:12 uur

› Ook Graspop Metal Meeting uitgesteld naar 2021


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook