Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Opnames Vlaamse film Red Sandra gaan vandaag van start

De opnames van de nieuwe film "Red Sandra" zijn vandaag van start gegaan, met als regisseur Jan Verheyen - in een co-regie met Lien Willaert, die eveneens het scenario van de film schreef. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Belgische familie Massart, dat tien jaar geleden al heel wat losmaakte in ons land. De hoofdrollen worden vertolkt door Sven De Ridder (papa William), Darya Gantura (mama Olga) en de debuterende Rosalie Charles (Sandra). De opnames zullen plaatsvinden in 4 landen met een uitgebreide (inter)nationale cast & crew.

In de uitgebreide supporting cast zien we onder meer Viviane De Muynck, Peter Gorissen, Ini Massez, Elke Van Mello, Robbie Cleiren, Charlotte Anne Bongaerts, Jan Hammenecker, Dirk Tuypens, Sara De Roo, Karel Vingerhoets, Pepijn Caudron, Gilda De Bal, Vic De Wachter, Vincent Van Sande…

Omdat het verhaal zich ook deels afspeelt over de taalgrens, en in Nederland, Denemarken en Engeland, zullen ook een aantal internationale acteurs hun opwachting maken w.o. Lara Hubinont (‘La trêve’), Clément Manuel ('Ennemi Public', 'Falco', 'Le tueur du lac'), Charles Aitkin (‘Happy Death Day’, ‘Summertime’, 'Sleepy Hollow', ‘The girl on the train’) en Kaisa Hammarlund (‘The nest’, ‘Lewis’, ‘Holby City’).

Director of photography is de Nederlander Reinier Van Brummelen, al jaren de vaste d.o.p. van Peter Greenaway en Martin Koolhoven en die in België het ambitieuze ‘Labyrinthus’ van Douglas Boswell draaide. Production designer is Toon Mariën die al eerder samenwerkte met Jan Verheyen aan o.a. ‘Het Tweede Gelaat’ en ‘De Collega’s 2.0.’.

'Red Sandra' wordt vanaf 28/10/2020 in de bioscoopzalen verdeeld door KFD (Kinepolis Film Distribution).


› Gepubliceerd maandag 12 augustus 2019 om 16:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

dinsdag 4 augustus 2020 om 16:41 uur

› The High Note vanaf 12 augustus 2020 in de bioscoop


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook