Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Zeven internationale toptitels voor de LOOK!-competitie op FFO

De Internationale LOOK!-competitie van FFO belooft dit jaar een cinefiele hoogmis te worden. Vijf van de zeven geselecteerde films vielen in Cannes in de prijzen. Met onder andere Gouden Palm winnaar PARASITE van Bong Joon-ho, de caméra d'or NUESTRES MADRES en de Un Certain Regard - winnaar THE INVISIBLE LIFE OF EURÍDICE GUSMÃO kunnen we gerust spreken van een topaffiche.

De LOOK!-Competitie is uniek in Europa en vestigt aandacht op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film: het werk van de production design ploeg (art direction, kostuums, make-up en visuele effecten) en dat van de DOP (Director of Photography). Alle films zijn in de running voor de Beste Film. Daarnaast is er ook een prijs voor Beste DOP en Beste Production Design. Een internationale jury reikt de prijzen uit.

De LOOK!-competitie van Filmfestival Oostende staat jaar na jaar garant voor internationale topkwaliteit. Veel daarvan heeft te maken met de keuze voor een internationale jury, die met de grootste zorg wordt samengesteld. De jury voor de LOOK!-competitie wordt dit jaar voorgezeten door Wim Vandekeybus, creatieve duizendpoot achter Ultima Vez & regisseur van onder meer 'Galloping Minds'. De juryleden dit jaar: Dietrich Brüggemann (regisseur 'Heil', 'Kreuzweg'), Juliette van Dormael (DOP 'Mon Ange'), Astrid Heubrandter (regisseur/DOP 'Marhaba Cousine'), Sarah Horton (Art Director 'V For Vendetta', 'Young Sherlock Holmes', 'Snowden') & Marko Brdar (DOP 'The Basics of Killing').

Filmfestival Oostende gaat door van 6 tot 14 september in Kinepolis Oostende en Kursaal Oostende. Op 19 augustus wordt het volledige festivalprogramma bekend gemaakt voorafgaand een openluchtvertoning in het Leopoldpark te Oostende.

Info & tickets: www.filmfestivaloostende.be


› Gepubliceerd dinsdag 13 augustus 2019 om 16:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook