Sterrennieuws
Festival | Brussel

› Brussels Summer Festival succesvol gestart

De eerste dag van de achttiende editie van het BSF werd gisterenavond afgesloten. Een vlekkeloze dag met weergoden die het festival in de komende dagen hopelijk iets beter gezind zijn. Het hoogtepunt van deze dag was ongetwijfeld het beklijvende concert van Christine and the Queens die het publiek omverblies met een performance die een indrukwekkende podiumpresence verenigde met een meeslepende choreografie.

Naast Christine and the Queens waren er ook nog een aantal andere momenten die deze eerste dag onvergetelijk maakten. Denken we bijvoorbeeld aan de opening van het Paleizenplein door de tropische sounds van het Luikse duo Arden, de triomfantelijke terugkeer van de Franse groep Eiffel op de Kunstberg, de onberispelijke experimentele performance van Son Lux en tot slot Dampa, het duo uit La Rochelle dat het publiek in La Madeleine liet zweven op sombere en betoverende beats.

Het Brussels Summer Festival legt zijn bezoekers vandaag extra in de watten met een ongetwijfeld memorabele performance van de Duc de Boulogne aka Booba. Uiteraard staan er ook nog een aantal andere kleppers op het programma van deze tweede dag. Liefhebbers van urban music kunnen alvast Columbine en Martha Da’ro aanstippen. Fans van het hedendaagse Franse chanson kijken ongetwijfeld uit naar Pomme en haar bijzondere wereld, terwijl de groteske poëzie van de Parijse dandy’s van Feu! Chatterton ook niet te versmaden is.


› Gepubliceerd donderdag 15 augustus 2019 om 13:22 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

zondag 18 augustus 2019 om 22:00 uur

› Pukkelpop 2019: When the party's over

zondag 18 augustus 2019 om 19:00 uur

› Het BSF 2019 sluit vijf intense festivaldagen af

zaterdag 17 augustus 2019 om 20:00 uur

› Pukkelpop en ART United


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook