Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› 14500 festivalgangers op perfecte eerste dag van Festival Dranouter 2019

Vrijdag 2 augustus 2019 was de eerste festivaldag van de 45ste editie van Festival Dranouter. Zo'n 14.500 festivalgangers genoten met volle teugen van de unieke sfeer, de originele foodstanden, talloze straatanimatie-acts en optredens van o.a. Black Box Revelation, Novastar, Dubioza Kolektiv, Ladysmith Black Mambazo, Alan Stivell en The Bony King Of Nowhere. Zaterdag staan o.a. Tom Odell (solo), Tourist LeMC, Joan As Police Woman, Geike, SX en Jan De Wilde op het podium.

4500 festivalgangers op donderdagavond

Op donderdag 1 augustus was er traditiegetrouw de openingsavond van het festivalweekend. Op het programma stonden enkele DJ-acts in de Palace, verrassingen op het podium van St. Bernardus, straatanimatie... Op de startavond telde de organisatie 4.500 feestgangers. De donderdagavond was gratis voor inwoners van Heuvelland en mensen met een 3-daags ticket. Anderen konden hun donderdagticket aankopen ter plekke.

Extra beleving en 4 nieuwe bars op festivalterrein

Festival Dranouter mag rekenen op ideale temperaturen dit weekend. Op vrijdag steeg de temperatuur naar een aangename 24°C. Bavo Vanden Broeck: "We zijn enorm blij dat we de temperaturen van vorige week niet halen. Dat is niet aangenaam voor het publiek, maar ook niet voor medewerkers, artiesten... Vandaag was perfect. De festivalgangers kunnen met volle teugen genieten van de optredens, gecombineerd met een streekbiertje en een lekker hapje."

Vandaag konden de festivalgangers voor het eerst de volledige festivalweide van Festival Dranouter 2019 ontdekken. "Net zoals anders hebben we onze Mainstage, de Club, de Kerk en De Voute", aldus Vanden Broeck. "De laatste jaren zetten we meer in op randanimatie en beleving, dus volgden 2 unieke bars: Kaffee Kazematten en de St. Bernardus-tent. Dit jaar hebben we maar liefst 4 nieuwe bars: de Guiness Corner, Café Ginette, Café De Platse en Etablissement La Couronne. De Guiness Corner is ingericht als een bruine kroeg, Café Ginette is een gezellige tipi met vegan en bio bier, in Café De Platse vind je artiesten die op het Buskerpodium optreden voor het goede doel, en in Etablissement La Couronne doet denken aan een oude caroussel."

Verder zijn er op het festivalterrein meer schaduwplekken, bankjes, picnicktafels dan vorig jaar. Wie even wil uitrusten kan dat zelfs in enkele hangmatten.

Lenny & De Wespen brengt 'Dranouter' in... Dranouter

Als eerste optreden op vrijdag kon het publiek om 16u kiezen tussen Jokke Schreurs in de Kerk of Lenny & De Wespen in de Mainstage. Met Wannes In Jazz stond meestergitarist Jokke op de affiche van Festival Dranouter 2018. Dit jaar kwam Jokke Schreurs er zijn nieuwe CD voorstellen. Lenny & De Wespen brachten een prachtige set met bekende nummers zoals "Jij", "Einde van de rit" en "Hey Marie". Op het podium kregen ze versterking van Eva De Roovere. Zij komt trouwens op zondag nog eens terug naar Dranouter voor een solo set. Hun nummer "Dranouter" klonk fenomenaal, een van de hoogtepunten in de set. Daarna zat de Mainstage goed vol voor Ladysmith Black Mambazo, de meest succesvolle zanggroep in Zuid-Afrika.

's Avonds gaf de Bosnische dubrockgroep Dubioza Kolektiv het startschot voor een sterke festivalavond. Later is het nog de beurt aan Novastar, Black Box Revelation, The Bony King Of Nowhere en Alan Stivell.

Tom Odell (solo) en Tourist LeMC headliners op zaterdag

De zaterdag van Festival Dranouter is steevast de grote publiekstrekker. Er staan heel wat kinderactiviteiten op het programma, zoals de Brulrace in de Palace, beklimbare speeltuigen, knutselen met Tetra Town (De Voute), upcycling met Plastiek Boetiek bij de Palace... Daarnaast zijn er enkele topartiesten zoals de Britse singersongwriter Tom Odell (solo), SX, LaBrassBanda, Joan As Police Woman, Jan De Wilde, Geike... Tourist LeMC is de afsluiter op zaterdag.

Er zijn nog voor zaterdag en zondag tickets te verkrijgen via de website van Festival Dranouter en aan de festivalkassa's. ter plekke. Festival Dranouter eindigt op zondag 4 augustus 2019.


› Gepubliceerd vrijdag 2 augustus 2019 om 21:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

zondag 18 augustus 2019 om 22:00 uur

› Pukkelpop 2019: When the party's over

zondag 18 augustus 2019 om 19:00 uur

› Het BSF 2019 sluit vijf intense festivaldagen af

zaterdag 17 augustus 2019 om 20:00 uur

› Pukkelpop en ART United


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook