Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Daders Gentse anti-West-Vlamingen campagne bekend

De Gentse Feesten zitten er inmiddels weer op. Tijdens deze 176ste editie liep er een bijzondere propaganda campagne. De West-Vlaamse cultband Preuteleute had honderden affiches opgehangen in de binnenstad om er hun theatervoorstelling in de Capitole van 21 maart 2020 te promoten. Die affiches werden echter besmeurd met de niet mis te verstane boodschap: West-Vlamingen buiten.

De West-Vlaamse hype van het moment, Preuteleute, probeert het nu ook buiten de West-Vlaamse grenzen. Tijdens de Gentse feesten kondigden beide heren (Sebastien Dewaele en Tom Vanrijckeghem) hun theatershow aan die ze op 21 maart 2020 in Capitole zullen spelen. Ze verspreidden honderden affiches op verschillende locaties in de binnenstad ter promotie van hun voorstelling. Echter werden hun affiches al snel overplakt met stenseltjes die een harde boodschap met zich meedroegen: "West-Vlamingen buiten". Bij aanvang van die campagne was het nog gissen naar de daders van deze slogans. Ging het over grappenmakers, West-Vlamingenhaters of was het een geïsoleerde actie van een enkeling? Er werden verschillende mogelijkheden geopperd. Ging het over aanhangers van Kurt Burgelman, die tijdens zijn optreden op de Gentse Feesten de spot dreef met de West-Vlaamse medemens in Gent? Of was het een heropleving van de satirische groep N-GA (Nieuwe Gentse Alliantie)? Misschien ging het echt om een West-Vlamingenhater die aangezet werd door uitlatingen van Gentenaars voor aanvang van het tiendaags volksfeest?

Op de laatste avond van Gentse Feesten 2019 werd het plots duidelijk. Om 19u30 stipt verscheen er een filmpje op Facebook met de verklaring. Er is te zien hoe Preuteleute de actie zelf opzette. In geheel eigen Preuteleute-stijl werd duidelijk hoe er een misverstand was tussen de twee leden van de West-Vlaamse cultband. Het misverstand leidde tot een verkeerde boodschap op de plakbriefjes die over de affiches van hun show werden gehangen.

Het filmpje werd inmiddels twaalfduizend keer bekeken en is hier terug te vinden: https://www.facebook.com/COMEDYSHOWS.Belgium/videos/2339368322941872/

Preuteleute speelt hun theatershow, "Nog ene kè", op zaterdag 21 maart 2020 in Capitole Gent. Tickets en info via www.comedyshows.be


› Gepubliceerd woensdag 7 augustus 2019 om 08:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook