Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Suikerrock won zaterdag de battle tegen de natuurelementen

We kunnen besluiten dat de weersomstandigheden vandaag een uitdaging vormden voor Suikerrock. Een battle tegen de natuurelementen. Maar Suikerrock-artiesten hebben spierballen en knokten zich dus succesvol door de plotse herfst heen.

Zo liet de lokale Mainstage-opener MEDS in haar half uur durende set zo veel kwaliteiten zien dat de suikerbol in onze mond er gewoon van wegsmolt. Fijne soul en what a voice! Hou deze straffe madam in het vizier.

Black Leather Jacket beukte even later, bijna Ramones-gewijs, de kasseien van de Grote Markt helemaal vlak. En Sons? Die lieten rond etenstijd niet eens een normale spijsvertering toe! Rauw, meedogenloos en snel. Een rock ’n roll tornado die nog blijft nazinderen.

Zwangere Guy sluit iedereen meteen in het hart. Hij laat vanaf de eerste seconde de Tiense paraplu’s op en neer wippen en gaat zelf vol overgave in de regen staan. Van je fans houden heet dat. ‘Fok die regen of wa?’ stelt hij in die mooie Brussels state of mind.

‘Na al die regen verdienen we toch wel een knalfeest zeker?’ stelt presentatrice Ilse Liebens om precies elf uur. Dit werd uiteraard meteen geregeld door Goose. Al bijna 20 jaar Belgische top en legendarisch goed in het laten ontploffen van marktpleinen. 'Goose non stop' was beloofd. Ze brachten dan ook een aaneenrijging van hits in één grote mix. Groots en pakkend, een stoomwolk van verdampt enthousiasme hing nog urenlang boven de Tiense Grote Markt. Balletje intrappen dus nog voor Dimitri Vegas & Like Mike. En ze scoorden! Hun knallende show deed Tienen op zijn grondvesten daveren. Afsluiten in stijl noemen ze dat!

Vandaag gaat het feest gewoon verder met kleppers als Niels Destadsbader en Marco Borsato!

Er zijn voor vandaag trouwens nog tickets te verkrijgen via onze ticketshop en aan de kassa.

Foto's van de tweede dag Suikerrock kan je bekijken in een Sterrennieuws-fotoreportage naast dit artikel!


› Gepubliceerd zondag 28 juli 2019 om 13:46 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook