Sterrennieuws
Evenement | Europa

› Cruisebranche en Dubrovnik werken samen aan duurzaam toerisme

Cruise Lines International Association (CLIA) en de stad Dubrovnik hebben op 24 juli een intentieverklaring (MOU) ondertekend. Deze overeenkomst zal bijdragen aan het bewaken en beschermen van het culturele erfgoed van Dubrovnik. Gericht verantwoord toeristisch ondernemen speelt hierbij een zeer belangrijke rol. Deze gezamenlijke aanpak met en in Dubrovnik moet een rolmodel zijn voor duurzaam toeristisch ondernemen in andere regio’s en steden.

Onmiddellijke acties waarover afspraken zijn gemaakt in de overeenkomst:
• Het betrekken van belangrijke stakeholders in een speciale werkgroep, inclusief de lokale gemeenschap en internationale organisaties;
• Samenwerken aan goed rentmeesterschap van de bestemming op basis van door de VN gestelde criteria;
• Communiceren en van het eerder ontwikkelde 2020 cruise aankomstenbeleid;
• Ontwikkelen van een educatieve „Respect the City“ bezoekerscampagne.

Daarnaast onderzoeken Dubrovnik en CLIA de mogelijkheid om een werelderfgoed bezoekerscentrum te ontwikkelen. Dat geldt eventueel ook voor een openbaar vervoersknooppunt in de haven van Gruž. Deze haven is ook een aanmeerplaats voor cruiseschepen.

Kelly Craighead, CLIA President en CEO, zegt: “Het ondertekenen van de MOU is een belangrijke stap in het verder innoveren en vormgeven van duurzaam toeristisch ondernemen. We kijken ernaar uit om met de uitrol van de actieplannen deze geweldige stad te ondersteunen samen met het stadsbestuur van Dubrovnik en andere toeristische partners.”

De overeenkomst wordt toegejuicht door experts in duurzaam bestemmingsbeheer. Randy Durband, CEO van de Global Sustainable Tourism Council (GSTC) zegt: “Duurzaam toerisme is het beste gediend als zowel overheid als andere belanghebbenden bij de planning en afspraken betrokken zijn. Publiek-private partnerschappen, zoals deze overeenkomst tussen CLIA en de stad Dubrovnik, zijn essentieel om te komen tot afspraken over beheer en behoud van de bestemming en haar middelen.”


› Gepubliceerd donderdag 25 juli 2019 om 12:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook