Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Frituur Lydia rockt met de enige echte Gillekes tijdens festival Suikerrock

De randactiviteiten van het festival Suikerrock zijn bekend, maar elke bezoeker brengt best een bezoek aan Frituur Lydia. 37 jaar goudgele frieten heeft ze op de teller staan en ze kent de geschiedenis van Suikerrock als geen ander. De frituriste heeft al vele magen van festivalgangers gevuld. Wil je even de drukte van het festival ontlopen, dan ben je welkom op haar terras in de Gilainstraat in Tienen, op een steenworp afstand van de Grote Markt. "Suikerrock is niet compleet als men niet bij Lydia is geweest," klinkt het uit haar mond.

100 meter van het festivalterrein in de Gilainstraat ligt frituur Lydia. Haar frituur wordt traditiegetrouw speciaal ingericht met de originele affiches van het festival. De frituur heeft een enorme 'Wall of Suikerrock' met de affiches van vele jaren Suikerrock. Lydia heeft zelfs de originele affiche van de eerste jaargang ingekaderd. Op 1 augustus 1987 werd de eerste editie in de suikerstad georganiseerd. Toen stonden op de affiche Kazoing, After Shave, De Kreuners, Fatal Flowers en ook Soul Sisters. Ook alle andere jaargangen kan je gaan bewonderen. Het is dan ook altijd even herinneringen ophalen aan enorm goede concerten.

MOOI MEEGENOMEN: Het assortiment wordt tijdens Suikerrock niet aangepast. Alles is verkrijgbaar aan de normale prijzen.

"Frieten blijven de beste keuze op een festival. Ze smaken goed, en je hebt voor weinig geld lekker gegeten. Iedereen is welkom en kom vooral onze specialiteit, de heerlijke Gillekes, ontdekken!" laat Lydia aan Sterrennieuws weten.


› Gepubliceerd vrijdag 26 juli 2019 om 11:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook