Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Zware Jongens nog tot 9 juni in Fakkeltheater Antwerpen

Eind mei 2019 kwam Ben Bervoets zijn droom uit. Zijn volledig eigen geschreven theaterstuk ging in première. Zware Jongens is een 'rock-and-roll love story', een combinatie van humor, actie, romantiek, haat en jaloezie, vriendschap en vijandschap.

Het verhaal speelt zich af in een ruige achterbuurt van Antwerpen rond de jaren 60 van de vorige eeuw. Onmiddellijk wordt in het theaterstuk sfeer gecreëerd doordat Vincent (Ben Bervoets) het verhaal aanvangt en dit tegen de tonen een zangstem op muziek die een donkere sfeer neerzet.

Mina (Linda Dhaene), de zus van Charley (Jerry Verhaert) en Vincent, baadt een bar uit in deze achterbuurt van Antwerpen, waar Charley de wetten stelt. Hij wil om zijn inkomsten te vergroten en om geld wit te wassen, kost wat kost van alle bars, bordelen maken. Maar dit is zonder de terugkomst van zijn broer Vincent gerekend. Deze komt wraak nemen op zijn eigen broer omdat die ooit zijn geliefde Messelina, een succesvolle rockzangeres, heeft willen ombrengen. Gelijktijdig kunnen we kijken naar een pril liefdesverhaal. Een familievete pur sang, die op de scene zijn finale uitkomst zal vieren. In de voorstelling wordt geschoten en gevochten, u weze bij deze gewaarschuwd!

Het stuk is donker en duister en kent een sterke plotwending. De cast is schitterend ingespeeld op elkaar en weet het publiek mee te nemen naar een buurt waar ze naar alle waarschijnlijkheid niet graag zullen opgroeien. Hier en daar mag de cast wel zijn serieusheid bewaren. Zo vervalt Roy Miner soms in een wat lacherige rol. Zware Jongens is helemaal geen humoristisch stuk, maar bloed, tranen en verdriet... Iets helemaal anders dan wat we normaliter van Take Twee Producties gewoon zijn. Ben Bervoets wist met eerste zijn eigen geschreven theaterstuk alvast een eerste sterke productie neer te zetten. De muziek klonk bij aanvang wat 'recorded' en dus niet live, maar dit zou bij de volgende voorstellingen verholpen worden.

Ga dit zien en geniet tot de laatste ... druppel bloed!

Info en tickets

Auteur en regie: Ben Bervoets

Cast: Roy Miner, Ben Bervoets, Jerry Verhaert, Laura De Leeuw, Linda Dhaene, Linda Van Heeswijk, Piet Van Linden, Saartje Danckers en Michael Lejeune.

Nog resterende speeldata:
1-6 om 20:30 uur
2-6 om 15 uur
7-6 om 20:30 uur
8-6 om 20:30 uur
9-6 om 15 uur

Tickets: 070/246.036 of online via https://fakkeltheater.be/voorstelling/zware-jongens


› Gepubliceerd zaterdag 1 juni 2019 om 13:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook