Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Kiss of the Spider Woman voorgesteld: vanaf 30 augustus in Fakkeltheater

InTeam Producties brengt vanaf 30 augustus 2019 de musical ‘Kiss of the Spider Woman’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Tijdens een persmoment afgelopen woensdag brachten Alyssa Luypaert (Spinnenvrouw en filmdiva Aurora), Brent Pannier (Molina), Pieter Van Keymeulen (Valentin), An Lauwereins (Moeder van Molina) en Sofie De Schryver (Marta) al een voorsmaakje met 3 liedjes uit de musical.

Na het succes van ‘Rent’ en ‘Blood Brothers’ vorig jaar kiest InTeam opnieuw voor een opmerkelijke titel: ‘Kiss of the Spider Woman’. Het gelijknamige boek van Manuel Puig vormde al de basis voor een film, bekroond in 1985 met een Oscar. De musical dateert van 1992 en werd van muziek voorzien door Fred Ebb en John Kander, het duo dat ook verantwoordelijk is voor ‘Cabaret’ en ‘Chicago’. Dus dat belooft…

‘Kiss of the Spiderwoman’ vertelt het verhaal van twee mannen, die in het Buenos Aires van de jaren tachtig een gevangeniscel delen. Molina zit daar vanwege zijn geaardheid, Valentin omwille van zijn revolutionaire ideeën. Het leven in de gevangenis is extreem zwaar. Martelingen zijn de orde van de dag en de mannen zijn dan ook op elkaar aangewezen. Ze dromen van de vrouwen in hun leven: Molina verliest zich in de filmdiva Aurora, Valentin snakt naar zijn geliefde Marta. Langzaam groeien de mannen naar elkaar toe. Maar wat gebeurt er als de één de keuze krijgt de ander te verraden in ruil voor zijn vrijheid? InTeam heeft een Belgische première te pakken met de opvoering van ‘Kiss of the Spider woman’ en daar zijn ze bijzonder trots op.

Naast de hoofdcast spelen in het ensemble zich nog een boel jonge acteurs, zoals Jeroen Logghe en Hannes Vandersteene. Ook een aantal afgestudeerden van het Brusselse conservatorium, zoals Aaron De Veene en Willard Bogaard, en van Fontys Tilburg, zoals Rick van den Belt. Aangevuld met een aantal studenten, een stagiair en een paar getalenteerde amateurs.

Info en tickets

Regie: Niels de Valk
Muzikale leiding: Thomas Van Hauwaert
Choreografie: Frank De Peuter
Zangcoaching: Pascale De Turck
Spelcoaching: Paula Bangels
Decor en kostuums: Yannic Duchateau

Cast: Alyssa Luypaert, Brent Pannier, Pieter Van Keymeulen, An Lauwereins, Sofie De Schryver, Hannes Vandersteene, Jeroen Logghe, Aaron De Veene, Rick van den Belt, Arno van Bergen, Willard Bogaard, Lander Van Nuffelen, Berten Vanderbruggen, Dries Strumane, Joris de Hoop

Vanaf 30 augustus tot en met 15 september 2019 in het Fakkeltheater

Tickets: http://www.fakkeltheater.be

Voorsmaakjes van deze musical kan je vinden op de Facebook-pagina van Sterrennieuws!


› Gepubliceerd zaterdag 1 juni 2019 om 12:57 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook