Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Gratis 3-daags Antwerp Wine Festival met rollende tonnen, wijnstampers en de beste wijnen en hapjes

Als de weervoorspellingen kloppen, worden het vandaag, zaterdag en zondag opnieuw warme dagen met zonnige temperaturen en dat is goed nieuws voor het Antwerp Wine Festival. De Kempense Hapgroup, eveneens de drijvende kracht achter de succesvolle Foodtruck festivals, bouwt op het Steenplein verder aan het grootste wijnfestival van België. “Naast workshops en masterclasses houden we ook een race met rollende wijntonnen. Op spectaculaire wijze laten we je zien hoe druiven tot rode of witte wijn worden platgetrapt. Het respect voor mensen die deze job uitoefenen groeit wanneer je toekijkt”, zegt Bjorn Swennen.

Gratis

Een belangrijke nieuwigheid is dat je dit jaar ook effectief wijnen kan kopen op het Antwerp Wine Festival en dat je jouw unieke ervaring in flesvorm of in kartonnen dozen thuis opnieuw kan beleven. “Met dank aan de importeurs, die wijnen aanbieden uit 12 verschillende landen, verspreid op de unieke Steenplein-locatie, goed voor 5000 m² culinair plezier. Het wordt interessant om langs te lopen, want bij de 2de editie pakken we uit met ‘gratis toegang’, waardoor je meer budget hebt om bij ons te spenderen. De ene ziet in wijn een slimme belegging, voor de andere is het ontkurken, het ruiken en proeven pure passie en liefhebberij. Wijnhuizen en importeurs bevestigen het al een tijdje dat ‘wijnen’ opnieuw ‘hot’ zijn. Maar voor wie er minder of niet van houdt, is ons festival ook de moeite, want wij pakken uit met een heerlijke mix van ambiance en culinaire gezelligheid. Voor dit laatste zorgen 18 foodtrucks, die we zorgvuldig hebben geselecteerd op basis van hun verrassend en gevarieerd aanbod. Muziek, salsa, degustaties, etc, etc.."

Info

Iedereen is van harte welkom op de 2de, ‘gratis’ editie van het Antwerp Wine Festival, dat vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondg 2 juni plaatsvindt op het Antwerpse Steenplein. Om 12.00 uur starten wz. Vrijdag en zaterdag sluiten we om middernacht en zondag om 22.00 uur.

Meer info vind je op www.antwerpwinefestival.eu


› Gepubliceerd vrijdag 31 mei 2019 om 09:05 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook