Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Hoe dik is de portemonnee van de Vlaming nog?

VTM NIEUWS trapt maandag de ultieme verkiezingsweek af met De Grote GeldenquĂȘte en Het Grote Gelddebat. Nu de eindsprint naar de verkiezingen op zondag 26 mei echt is ingezet, confronteert Stef Wauters de kopstukken met wat er leeft bij de Vlamingen, en met de vragen die zij hebben over hun geld.

In De Grote GeldenquĂȘte, vanaf 21.55 uur bij VTM, gaat Stef Wauters na wat de Vlaming Ă©cht denkt. Hoe zijn onze gezinnen er financieel aan toe? Is het leven duurder geworden? Is een eigen huis nog betaalbaar? Zijn we tevreden over ons loon? De Grote GeldenquĂȘte serveert ons de harde cijfers, maar ook de mensen achter die cijfers komen aan het woord. Stef legt bloot waar de echte problemen liggen, waar die precies vandaan komen en confronteert politici met de harde cijfers.

“Deze verkiezingen gaan meer dan ooit over het financiĂ«le aspect, hoe we het voelen in onze portemonnee. De resultaten die we binnenkregen, zijn toch van die aard dat je je ogen opentrekt. Armoede in Vlaanderen is zeker geen marginaal fenomeen.” – Stef Wauters

Zeven partijvoorzitters over uw geld

In Het Grote Gelddebat – het enige debat in Vlaanderen dat echt over de portemonnee van de mensen gaat – komen om 22.45 uur 13 absolute kopstukken naar de studio in Vilvoorde. Ze gaan in debat met mekaar Ă©n beantwoorden ook vragen van de kijkers. Die kunnen hun vragen via Facebook en Twitter ook nog tijdens de live uitzending aan VTM NIEUWS bezorgen.

Maggie De Block (Open vld) en Freya Van den Bossche (sp.a) kruisen de degens over onze gezondheid, en de prijs die we daarvoor moeten betalen. Zijn de dure ereloonsupplementen nog verantwoord? En moet de dokter soms gratis zijn voor iedereen?

Bij Hilde Crevits (CD&V) en Ben Weyts (N-VA) gaat het over de onvoorspelbare schoolfacturen van onze kinderen, maar ook over de prijs die de Vlaming betaalt om met de auto te rijden, of met het openbaar vervoer.

Jan Jambon (N-VA) en Kristof Calvo (Groen) gaan met elkaar in de clinch over de elektriciteitsprijzen en de gevolgen die de klimaatplannen kunnen hebben voor onze portemonnee.

Voor het slotstuk van de Grote Geld-dag stappen de zeven partijvoorzitters in de arena: Bart De Wever (N-VA), Wouter Beke (CD&V), Gwendolyn Rutten (Open vld), John Crombez (sp.a), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Meyrem Almaci (Groen) en Peter Mertens (PVDA). Is de Vlaming tevreden over zijn loon? Zijn we bang voor ons pensioen? Is het leven de voorbije jaren te duur geworden? En hoe zit het met de belastingen: voelen we nu echt of we meer dan wel minder betalen? De vragen van de Vlamingen zelf zijn direct, de antwoorden moéten concreet. En het debat wordt gevoerd op het scherpst van de snee.

De Grote GeldenquĂȘte en Het Grote Gelddebat van VTM NIEUWS, maandag 20 mei vanaf 21.55 uur bij VTM.


› Gepubliceerd zaterdag 18 mei 2019 om 15:29 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook