Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Nieuwe single voor Portland: Expectations

2018 was een boerenjaar voor Portland. De band rond Jente Pironet en Sarah Pepels was één van de winnaars van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel, de singles ‘Pouring Rain’ en ‘Lucky Clover’ kregen véél radio airplay, er werden niet minder dan 20 festivals gespeeld en alle clubconcerten in het najaar mochten het bordje uitverkocht boven de deur hangen. En 2019 wordt nog straffer…

Het concert op Les Nuits Botanique is al maanden uitverkocht, deze zomer staat Portland zowel op Rock Werchter als op Pukkelpop en in het najaar stelt de band haar debuutalbum voor in de AB. Exact 1 jaar nadat de groep er haar debuut maakte in de kleinere AB Club.

Portland mikt hoog en is ambitieus en dat hoor je ook meteen op de gloednieuwe single ‘Expectations’. Klaterende percussie gaat het duel aan met scheurende gitaren en gloedvolle strijkers voeren de song naar epische oorden. En dan zijn er nog die machtige stemmen van Jente en Sarah ! ‘Expectations’ toont een band met zelfvertrouwen en karakter, die durft buiten de lijntjes te kleuren en klaar is voor meer.

Het debuut album van Portland verschijnt in het najaar.

Live data:
30/04 – Les Nuits Botanique (sold out)
10/05 – The Great Escape, Brighton (UK)
11/05 – Mama’s Pride Festival, Geleen (NL)
24/05 – Sniester Festival, Den Haag (NL)
29/06 – Rock Werchter (the barn)
16/08 – Pukkelpop (marquee)
08/11 – AB, Brussels (album release show)
09/11 – Melkweg, Amsterdam (NL)


› Gepubliceerd vrijdag 19 april 2019 om 13:44 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook