Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Vlaamse jeugdfilm Binti feestelijk in première

Vandaag ging in Kinepolis Antwerpen de Vlaamse jeugdfilm Binti in première. Behalve regisseur Frederike Migom en de jonge hoofdacteurs Bebel Tshiani Baloji en Mo Bakker, waren ook de rest van de cast, o.a. Joke Devynck en Baloji, en muzikant Le Motel. Ze werden verwelkomd door presentatrices Tatyana Beloy (die ook een rol heeft in de film) en Ketnet-wrapster Charlotte Leysen. Drie volle zalen genoten met volle teugen van een energieke, vrolijke film.

De officiële Belgische première van de film Binti was een feestelijk evenement, waarbij alle eregasten op het podium werden gehaald: acteurs Bebel Tshiani Baloji, Mo Bakker, Joke Devynck, Baloji, Aboubakr Bensaïhi, Alix Konadu, Frank Dierens en Veronica Van Belle. Daarbij ook producer Le Motel (beatmaker van o.a. de rapper Roméo Elvis), die met zijn typische mix van elektronische en etnische muziek voor een hippe soundtrack bij de film zorgde.

De film vertelt over de 12-jarige Binti die, ondanks haar moeilijke levensomstandigheden, het recht opeist om te dromen, net zoals haar leeftijdsgenoten. Frederike Migom: “Ik hou van sterke figuren, zolang ze niet te perfect zijn: Binti is een meisje van vlees en bloed, ze heeft ook haar zwakke kantjes. De film zit vol kleur, humor, vriendschap en liefde en gelooft in een wereld waarin iedereen zijn dromen durft najagen."

Door te vloggen kan je een verschil maken in de wereld. Net zoals Binti, die ervan droomt om een bekende vlogger te worden. Tot 12 april kan je jouw quote insturen over hoe jij de wereld zou veranderen, met de hashtag #bintithefilm via Facebook of Instagram. Zo maak je kans op toffe prijzen, o.a. een deelname aan een Binti workshop waarin jouw quote de aanzet wordt voor een geëngageerde vlog.

JEF en Le Parc brengen op 3 april de film uit in de Belgische zalen. Binti was eerder al te zien op het JEF festival, waar het de Prijs voor Beste Jeugdfilm kreeg van de professionele jury, én op het Internationaal Kinderfilmfestival van Montréal (FIFEM), waar hij de Grand Prix voor Beste Film en een speciale vermelding van de kinderjury in de wacht sleepte. Binti is de volgende maanden ook te zien op alle grote Europese kinderfilmfestivals (in o.a. Noorwegen, Zweden, Tsjechië, enz.).


› Gepubliceerd zondag 31 maart 2019 om 20:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook