Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Schitterende balletvoorstelling van Malandain Ballet Biarritz: Marie-Antoinette

Het voorbije weekend bracht Malandain Ballet Biarritz de balletvoorstelling Marie-Antoinette naar de Stadsschouwburg Antwerpen. Met neoklassiek ballet weten ze opnieuw menig publiek te verbazen. De dansers brengen op prachtige muziek het verhaal van Marie-Antoinette tot leven. Het werd een prachtige voorstelling waarbij traditionele hofdansen neergezet werden in een moderne uitvoering. Zo zagen we meermaals 'de Swish-Swish'-beweging (credits: Katy Perry en Nicki Minaj) voorbijkomen. 90 Minuten een boeiende voorstelling van kwalitatief hoogstaand niveau neerzetten, daar slagen ze toch maar weer opnieuw in! We kijken alvast uit naar Beethoven, volgend seizoen.

Het verhaal van Marie-Antoinette werd gebracht op de muziek van Joseph Haydn, vertolkt door het Belgische symfonisch orkest ‘La Passione’ onder begeleiding van Paul Dinneweth. Marie-Antoinette maakt deel uit van het collectieve geheugen, maar wat minder geweten is, is dat naast haar welbekende dure smaak die haar de bijnaam ‘Madame Déficit’ bezorgde, ze ook een uitgesproken voorliefde had voor kunst, theater en muziek. Vanuit deze invalshoek, met de focus op het theatrale, koos Thierry Malandain, choreograaf van het Malandain Ballet Biarritz, voor een wervelende choreografie. Zijn 22-koppig ballet bracht het betere ballet met een moderne twist. Volledig synchroon met bijzonder veel aandacht voor detail.

Volgend seizoen brengt Music Hall en Malandain Ballet Biarritz op 20 en 21 juni 2020 een nieuwe dansvoorstelling in Stadsschouwburg Antwerpen, namelijk Beethoven. Info en tickets: http://www.musichall.be/.


› Gepubliceerd woensdag 27 maart 2019 om 18:38 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook