Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Replay Festival viert 10de editie met $hirak, Murdock, Da Rick, Da Tweekaz en Jebroer

Deze week wordt het zonnig en dat is meteen goed nieuws voor de vele muziekliefhebbers die aan het aftellen zijn naar het nieuwe festivalseizoen. Net als de voorbije jaren, heeft het Herentalse ‘Replay Festival’ de primeur voor de De Kempen en omstreken. Voor de 10de editie, die plaatsvindt op zaterdag 27 april, heeft organisator Jelte Lambaerts (HAP Groep) wederom een mooie verzameling topartiesten gestrikt. “Dit jaar trakteren we onze bezoekers op een ultieme ‘best of’-editie met artiesten die van in het begin ons festival hebben gesteund en doorheen de jaren zijn uitgegroeid tot vaste waarden. Murdock, DJ Licious en Mark with a K zijn daar voorbeelden van, maar ook $hirak, Da Tweekaz en de Nederlandse rapper Jebroer. In totaal strikten we meer dan 30 acts voor ons verjaardagsfeestje, dat vrijdag 26 april wordt voorafgegaan met het grootste Belgische ‘Afterwork Festival’. Beide evenementen vinden plaats in het Herentalse Netepark.

Tien jaar geleden begon het klein en bescheiden, maar ondertussen is het ‘Replay Festival’ in het Herentalse Netepark uitgegroeid tot een vaste waarde, met jaarlijks duizenden bezoekers. “En we blijven groeien. De mensen kopen steeds vroeger hun tickets, want na een lange winter zijn ze blij dat ze weer kunnen gaan feesten. We openen het festivalseizoen in De Kempen en omdat we zo vroeg zijn en uitpakken met een sterke internationale line-up, krijgen we steeds meer mensen uit het buitenland over de vloer. Motorhomes, maar vooral de hotels en regionale B&b’s surfen mee op het succes”, zegt organisator Jelte Lambaerts.

Topartiesten

Meer dan 30 acts (dj’s en artiesten) gaan er op 27 april voor zorgen dat de 10de verjaardag een onvergetelijk feestje wordt. ‘De Serre’ fungeert als mainstage, waar het een blij weerzien wordt met Jebroer. “Boef was vorig jaar spraakmakend en Jebroer moet in beleving en populariteit niet onderdoen. Met zijn controversiële videoclip kwam hij recent nog in het nieuws, maar van hem weten we dat hij een top-perfomance aflevert op ons festival. Een andere naam die in het oog springt en in het verlengde ligt van Jebroer, is $hirak, de producer van Boef, Lil’Kleine en de man achter ‘Drank en drugs’. We zijn blij dat we hem konden strikken, net als Murdock, één van mijn favorieten, een vriend van het Replay Festival en bijzonder geliefd bij onze bezoekers. Hij maakte de Drum & Bass groot in België, waardoor Netsky kon uitgroeien tot één van de succesvolste artiesten. Murdock is ook de man achter RAMPAGE, goed voor 2 uitverkochte Sportpaleizen.”

Tuin, Hard Zone en Rave Bos

Een gevarieerd muziekaanbod dat inspeelt op artiesten die momenteel hot en relevant zijn, dat is zonder twijfel de sterkte van het ‘Replay Festival’. Naast ‘De Serre’, is er ook nog ‘De Tuin’ annex ‘Shelter Club Unit’, waar het uitkijken is naar Frank Rizardo. Op Tomorrowland heeft hij dit jaar zijn eigen ‘Flow’-stage, maar eerst wil hij schitteren in het Herentalse Netepark. Hard Style-fans gaan hun hartje ophalen in de ‘Hard Zone’, waar Mark With a K en Da Tweekaz, net terug van een succesvolle doortocht op Tomorrowland Winter, de blikvangers zijn. Nog een interessante om daar mee te pakken is Hard Driver. Het is één van de Belgische dj’s die in het RAW -genre zijn stempel drukte en medeproducer is van heel wat Belgische Hardstyle-artiesten. Het ‘Rave Bos’ wordt afgesloten met een set van Da Rick ft DJ Furax. “Tijdens de eerste edities van het Replay Festival stonden Da Rick en Da Boy Tommy nog op ons podium. Zij waren toen de headliners. Op Kamping Kitch sloten Da Rick en DJ Furax de mainstage af. Het weergaloze succes van vorige zomer vraagt om herhaling en past perfect in ons concept”, zegt Jelte Lambaerts.

Afterwork Festival

Naast de infrastructuur en de sterke line-up, werkt het ‘Replay Festival’ voor de komende editie ook samen met de Hasseltse Universiteit (UHasselt). “Binnenkort wordt het duidelijker welke invulling dit verhaal krijgt”, zegt Jelte.

Op vrijdag 26 april, de dag voor het ‘Replay Festival’ kan je op dezelfde festivalsite terecht voor een nieuwe editie van het ‘Afterwork Festival’. Het grootste netwerkevent van België opent de deuren en trakteert zijn bezoekers op o.a. DJ Frank, DJ Ward en Cherry Moon Trax. “Business en pleasure, een perfect combinatie die aanslaat en kan rekenen op een groeiende belangstelling van het publiek en de deelnemende bedrijven. Een aanrader voor wie het nog nooit heeft meegemaakt”, klinkt het bij de enthousiaste organisatie.

Voor tickets en info:
www.replayfestival.be
www.afterworkfestival.be


› Gepubliceerd woensdag 20 maart 2019 om 21:16 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook