Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Wervelende neoklassieke voorstelling Marie-Antoinette in Stadsschouwburg Antwerpen

Vorig seizoen presenteerden Music Hall, Malandain Ballet Biarritz en het Belgische symfonische orkest La Passione de donkere en sensuele balletvoorstelling 'Beauty and the Beast', in een telkens tot de nok gevulde Stadsschouwburg Antwerpen. Geruggesteund door het succes en de vele positieve reacties op deze voorstelling, keert het gerenommeerde Malandain Ballet Biarritz op 23 en 24 maart 2019 terug naar Stadsschouwburg Antwerpen met een nieuw ballet. Deze keer is het verhaal van Marie-Antoinette, echtgenote van koning Lodewijk XVI van Frankrijk, aan de beurt.

Naast haar veelbesproken dure smaak die haar de bijnaam ‘Madame Déficit’ bezorgde, had Marie-Antoinette ook een uitgesproken voorliefde voor kunst, theater en muziek. Vanuit deze invalshoek, met de focus op het theatrale, heeft choreograaf Thierry Malandain een wervelende productie uitgewerkt voor zijn 22-koppig ballet. Dit alles op muziek van Joseph Haydn, gebracht door La Passione olv dirigent Paul Dinneweth . Een absolute aanrader voor liefhebbers van het betere ballet met een moderne twist.

Belgische danser Frederik Deberdt (37, Izegem) schittert als Lodewijk XV

Het internationaal gelauwerde Malandain Ballet Biarritz bevat ook 1 Belgische danser, Frederik Deberdt, afkomstig uit Izegem. Frederik vertolkt in ‘Marie-Antoinette’ de rol van Lodewijk XV, grootvader van Lodewijk XVI. Frederik volgde zijn opleiding (6 jaar) in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en trok een kleine 18 jaar geleden, als 19-jarige, naar de mondaine Franse badplaats Biarritz om er deel te gaan uitmaken van Malandain Ballet Biarritz. Na vele voorstellingen van ‘Marie-Antoinette’ in het buitenland, mag Frederik op 23 en 24 maart eindelijk zijn uitzonderlijke talent nog eens tonen in zijn thuisland.

Malandain Ballet Biarritz

Het Malandain Ballet Biarritz is één van de negentien ‘Centres Choréographiques Nationaux’ (CCN) in Frankrijk. Sinds de oprichting in 1998, staat het ballet onder leiding van directeur-choreograaf Thierry Malandain en is het gehuisvest in het ‘Gare du Midi’ van Biarritz, dat omgebouwd werd tot evenementenhal. Het vaste gezelschap bestaat uit 22 dansers en hun stijl wordt doorgaans onder ‘neoklassiek’ gecatalogeerd.

'Marie-Antoinette' staat op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen.

Tickets & info: www.30jaarmusichall.be


› Gepubliceerd donderdag 7 maart 2019 om 10:49 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook