Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Nieuw op Canvas: Escape at Dannemora - True crime fictie met topcast

Escape at Dannemora is een op ware gebeurtenissen gebaseerde fictiereeks over een merkwaardige ontsnapping uit de gevangenis van Dannemora tegen de Canadese grens in 2015. Twee moordenaars wisten toen te ontsnappen met de hulp van een vrouwelijke gevangenismedewerker met wie ze allebei een seksuele relatie hadden. De achtdelige reeks werd geregisseerd door Ben Stiller met in de hoofdrollen Benicio del Toro (Traffic, 21 Grams), Patricia Arquette (Boyhood, Medium) en Paul Dano (12 Years a Slave, There Will Be Blood).

Escape at Dannemora is een productie van Showtime. De serie is gloednieuw: ze ging in Amerika in première op 18 november.

De Amerikaanse pers was erg lovend voor de reeks, die ondertussen ook in de running is voor twee Golden Globes (Beste miniserie en Beste actrice in een miniserie). De uitreiking is op zondag 6 januari.

Escape at Dannemora : vanaf woensdag 9 januari op Canvas omstreeks 22.10 u., telkens twee afleveringen. Ook op VRT NU.


› Gepubliceerd vrijdag 4 januari 2019 om 15:22 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook