Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Familie: Welk vonnis hangt Véronique boven het hoofd?

Het ziet er niet goed uit voor Véronique Van den Bossche (Sandrine André). Haar proces voor de moordpoging op Amélie (Erika Van Tielen) is woensdag gestart in Familie en de eerste getuigenissen lijken haar zuur op te breken. Dat het mysterie rond de steekpartij zijn ontknoping nadert, voelen de kijkers aan de spanning die alsmaar toeneemt. In de onthullende midseizoensfinale op vrijdag 4 januari vallen alle puzzelstukken samen. Wat is er exact gebeurd in het huis van Véronique? En welk vonnis hangt haar boven het hoofd?

In de extra lange midseizoensfinale verzamelt de familie om de laatste getuigenissen op het proces bij te wonen. Terwijl de emoties daar hoog oplopen, voert Lars (Kürt Rogiers) een race tegen de klok om zijn grote liefde Véronique vrij te krijgen. Hij is er rotsvast van overtuigd dat zijn ex Marie (Lien Van de Kelder) Amélie heeft neergestoken om de schuld in de schoenen van haar liefdesrivale te schuiven. Samen met Hanne (Margot Hallemans) bekijkt Lars de laatste opties om de schuld van Marie, en de onschuld van Véronique, te bewijzen. Maar slaagt hij daar ook in? En komt zijn onderzoek nog op tijd?

Ook Marie-Rose De Putter (Martine Jonckheere) wierp zich de laatste weken op als hoofdverdachte in de zaak. Deze week zagen kijkers nog in een flashback hoe ze op de plaats delict het bebloede mes op de grond gooide en in paniek wegvluchtte. Ook haar verdachte zwijgdeals met getuige Marnix (Kristof Coenen) riepen vraagtekens op. Wat is er precies gebeurd? Marie-Rose lijkt alleszins geen uitweg meer te vinden voor het geheim dat ze met zich meedraagt.

Maar niet alleen het proces van Véronique brengt de kijkers vrijdag naar het puntje van hun stoel. Ook Niko (Jo Hens) zorgt onverwacht voor spanning. In de donderdagaflevering kreeg hij opnieuw bezoek van Vereecken (Peter Van Gucht), de man die hem als kind misbruikte en terroriseerde. Alles wijst erop dat Vereecken nu de stoppen van Niko heeft doen doorslaan, want de man bleef na een schermutseling tussen beiden kennelijk levenloos achter. Komt Niko daarmee in nauwe schoentjes te zitten?

Familie: onthullende midseizoensfinale op vrijdag 4 januari om 20.00


› Gepubliceerd donderdag 3 januari 2019 om 20:45 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook