Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Zeg ‘ns Aaa: heerlijke nostalgie in het Fakkeltheater Antwerpen

Als je de bekende Nederlandse televisieserie Zeg ‘ns Aaa wil herbeleven is de Rode Zaal van het Fakkeltheater momenteel dé place-to-be. Tot en met 2 december kan je er de bekendste uitspraak “Met de assistente van Dokter van der Ploeg” van Mien Dobbelsteen horen weerklinken. Take Twee Producties brengt een topper van formaat naar het theater en zet het neer met een topcast.

Een oerklassieker uit de Nederlandse televisiegeschiedenis vertalen naar een goede theaterversie is een enorme uitdaging. Regisseur Ben Bervoets weet in deze productie het perfecte evenwicht te vinden tussen voornamelijk Vlaamse tongval van het merendeel van de cast en de Nederlandse klanken van Mien Dobbelsteen.

Voor het eerst verhuist Take Twee Producties van de kelder van het Fakkeltheater naar de grote Rode Zaal. Dit doen ze met een sterke cast! Liesbet Verstraeten zie je schiteren als een fantastische Mien Dobbelsteen en ja ze zet haar rol neet met een ‘oer-hollands’ accent. Daarnaast kregen ook Familie-actrice Katrien De Becker en Frank Van Erum een schitterende rol toebedeeld als respectievelijk Dokter van der Ploeg en Dokter Lansberg. Ze laten zich omringen door de frisse verschijning van Laura De Leeuw die met haar rol als ‘Wiep’ de confrontatie met Gregory Van Damme mag aangaan. Deze laatste komt de dokterspraktijk binnenwaaien als drugskoerier en is in levensgevaar! Spanning gegarandeerd zeker als de agent, vertolkt door Jerry Verhaert, zich komt informeren in de dokterspraktijk. Wij van Sterrennieuws hebben bovendien harterlijk gelachen met Sakia Debaere als moeder Dobbelsteen.

Een gezellige avond uit met een guitige lach dat is wat we voorspellen als je naar Zeg ’n Aaa gaat kijken. Niet alleen zijn we er zeker van dat je gecharmeerd gaat worden door het unieke en uiterst warme familiegevoel dat de acteurs weten over te brengen, maar we garanderen je ook even loskomen van de uiterst drukke maatschappij. Zeg ‘ns Aaa is feel-good van de eerste noot tot de apotheose van het stuk. Ga het zeker ontdekken nog tot en met 2 december en men zegge het voort!

Meer informatie over deze voorstelling en het bestellen van tickets: https://fakkeltheater.be/voorstelling/zeg-ns-aaa


› Gepubliceerd donderdag 22 november 2018 om 20:22 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook