Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Ene Gast, Twee Bazen zet een live band on stage in Theater Elckerlyc

Gisteravond was het drummen aan de ingang van Theater Elckerlyc voor de première van Ene Gast, Twee Bazen. Extra feest, want het was bovendien de jubileumvoorstelling voor de tiende verjaardag van De Komedie Compagnie. Het stuk laat zich opmerken door een bijzonder grote cast en de unieke live band die op het podium voor de nodige verfrissende deuntjes tussendoor zorgt.

Producent Theatertainment maakte een gewaagde keuze met Ene Gast, Twee Bazen dat voor het eerst op de planken staat in Vlaanderen, met een bijzonder grote cast voor een komedie Ă©n ook nog eens een live-band op het podium. Regisseur Stany Crets zag Sven De Ridder, Koen Van Impe, Jasmine Jaspers, Ludo Hellinx, Ludo Hoogmartens, Shana Pieters, Laurenz Hoorelbeke, Anouck Luyten, Kevin Bellemans, Sven Tummeleer, Walter Baele en een live-band helemaal los gaan.

Het publiek moet zichzelf even de tijd geven om in het theaterstuk te komen, maar dan brengt de theaterparel een rollercoaster van grappen en hilarische scènes. Plezier van de bovenste plank gegarandeerd!

Deze komedie werd gebaseerd op Carlo Goldoni’s theaterklassieker uit de achttiende eeuw, “Knecht van twee meesters”. Een typisch stijlvoorbeeld van de Commedia dell’Arte. Theaterrecensenten waren wereldwijd laaiend enthousiast over deze eigentijdse versie. One Man, Two Guvnors kreeg talloze nominaties en prestigieuze theaterprijzen en is nu eindelijk in Antwerpen te zien in een Vlaamse bewerking.

Ene Gast, Twee Bazen speelt zich af in de vroege jaren ’60 op Linkeroever in Antwerpen waarbij een jonge gast werkt voor twee totaal verschillende bazen die dit niet weten van elkaar. Wat volgt is een heerlijke komedie waarin allerlei bizarre personages opduiken tot grote verwarring van het sympathieke hoofdpersonage. Het publiek krijgt een hilarische, feestelijke voorstelling voorgeschoteld, vol humor, prachtige decors en vrolijke muziek.

Het zijn vooral acteurs Sven De Ridder en Walter Baele die zich laten opmerken. Beide spelen ze een rol op hun lijf geschreven! Je voelt en proeft ook de hand van regisseur Stany Crets in het stuk. Een vergelijking met de absurde humor uit The Rocky Horror Show is dan snel te maken. Ene Gast, Twee Bazen is een must see-productie voor een heerlijke avond of namiddag uit!

Info en tickets

Ene Gast, Twee Bazen nog tot en met 8 december, voorstellingen om 20u15 of om 15u15.

Auteur: Richard Bean
Regie: Stany Crets
Met: Sven De Ridder, Koen Van Impe, Jasmine Jaspers, Ludo Hellinx, Ludo Hoogmartens, Shana Pieters, Laurenz Hoorelbeke, Anouck Luyten, Kevin Bellemans, Sven Tummeleer, Walter Baele en een live-band

Locatie: Theater Elckerlyc - Frankrijklei 85 – Antwerpen

www.elckerlyc.be of bij Ticketbalie op 070 691 002 (max. 0,30 euro/minuut).
Ook aan de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei

Tarieven vanaf 21,5 euro (inclusief reservatie, exclusief verzending)


› Gepubliceerd zondag 11 november 2018 om 22:31 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook