Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Denderende première van Meiskes & Jongens: als meiskes verleiden, zwichten dan de jongens?

Gisteravond ging in Theater Elckerlyc in Antwerpen de creatie ‘Meiskes & Jongens in première. Het stuk met wondermooie muziek van Raymond van het Groenewoud danst tussen musical, muziektheater, komedie, drama en klassieker. Deep Bridge zet een unieke creatie op de planken en brengt het duistere geheim van Philip aan het licht, de pater familias van de het gezin De Clercq.

Tijdens een tuinfeest komen de vriendinnen op bezoek van Gregory (Timo Tembuyser) en Anthony (Korneel Defrancq), de 2 zonen van de familie. Al snel blijkt dat Daniëlle (Barbara De Winter) al eerder haar verleidingskrachten gebruikte om de vader Philip (Koen Van Impe) te imponeren. Wie kon zijn handen niet thuis houden? En welk meiske maakt alles kapot?

In Meiskes & Jongens komen pijnlijke situaties aan het licht met toch altijd plaats voor een vleugje humor. Een speciale vermelding is er voor Tilly, gespeeld door Karlijn Sileghem, die een dronken moeder neerzet die klaarblijkelijk alles wat kan relativeren. En welk aandeel heeft nonkel kolonel Lode (Stany Crets) in het verhaal?

Regisseur Stany Crets maakt met zijn team een unieke creatie. Toegegeven, het was wennen aan de absurde humor die tegen een achtergrond van ruwe waarheden wordt neergezet. Voor de teksten tekende Arne Sierens en alles werd omkaderd met muziek van Raymond van het Groenewoud. Zijn teksten krijgen plots een heel andere betekenis in het verhaal. Sébastien De Smet maakte een meesterlijke zet om op het juiste moment Karlijn Sileghem cynisch 'Gelukkig zijn' te laten zingen.

Deep Bridge zet in dit theaterstuk jong talent op de planken en zij verdienen een absolute pluim! Zo tekenden we knappe prestaties op van Korneel Defrancq, Timo Tembuyser, Jolijn Antonissen, Florian Avoux en verleidster van dienst Barbara de Winter.

Meiskes & Jongens is een atypisch zijsprongetje en een voorstelling voor zowel musicalfans als voor liefhebbers van het stevigere theaterwerk. ‘Meiskes & Jongens’ speelt van 4 tot 14 oktober in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Meer informatie en tickets vind je op www.deepbridge.be


› Gepubliceerd maandag 1 oktober 2018 om 21:15 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Musical

donderdag 20 februari 2020 om 23:25 uur

› De MAMMA MIA!-cast is er klaar voor

woensdag 12 februari 2020 om 19:40 uur

› Govert Deploige vervangt Jeroen Van Dyck in MAMMA MIA!


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook