Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Er zit iet los bij Nonkel Jos van Take Twee Producties in première in Kleine Fakkel Antwerpen

Gisteren ging 'Er zit iet los bij nonkel Jos' in première in de Kleine Fakkel (onder de Rode Zaal van het Fakkeltheater) in Antwerpen. Take Twee Producties trapte zijn zesde theaterseizoen af met deze hartelijke komedie. Dit seizoen mag je onder andere ook nog de stukken ‘Zeg ‘ns Aaa’, ‘De Kolderbrigade’ en ‘Zware Jongens’ verwachten. Daarmee zet het productiehuis zich volledig op de kaart!

De 53-jarige Francis heeft na de dood van zijn vrouw het leven hervat en heeft heel wat pikante one-nightstands. Omdat hij nog samenwoont met zijn zoon Jonathan en Herbert (of op zijn bekakt Engels uitgesproken Her-beir) een eigenzinnige butler in huis heeft, kan hij toch niet altijd doen wat hij wil. De sexy Jasmine weet de gemoederen nog extra te verhitten en zoon Jonathan kan het niet langer aanzien. Hij roept de hulp in van nonkel Jos, die al jarenlang in Afrika woont als missionaris. Wanneer Jos terugkeert uit Afrika en zijn pij over de haag wil gooien, wil hij ook maar al te graag van de geneugten des levens proeven, naar het voorbeeld van zijn broer. De poppen gaan aan het dansen als Mathilde, de bemoeizieke moeder van Jasmine, het mannelijk gezelschap van Jos kan smaken.

De cast van deze komedie bestaat uit Jerry Verhaert, Paul Peeters, Marleen Korthoudt en de twee nieuwkomers in de theaterwereld Jelle Bervoets en Saartje Danckers. Een speciale vermelding gaat naar Gregory Van Damme, die als butler een uniek personage neerzet. Door subtiele maar uiterst grappige opmerkingen te maken, de juiste pauzes te laten binnen zijn teksten en gekke bekken te trekken weet hij een erg sterke rol als butler te spelen. Vooral als de butler ook nog goed de syndicale wetten kent en zich niet laat intimideren door de anderen, zorgt dit voor vuur. De balans tussen een krachtige mimiek en subtiele humor is voor Gregory een koud kunstje.

‘Er zit iets los bij nonkel Jos’ is een komedie die je moet gaan ontdekken. De kleine zaal onder het Fakkeltheater staat de komende maand garant voor een avond (of namiddag) topentertainment. Naast Gregory Van Damme werpen we ook pluimen voor nieuwkomers Jelle Bervoets en Saartje Danckers die voor het eerst op de planken staan. Jerry Verhaert en regisseur Ben Bervoets, de krachten achter Take Twee Producties, laten zich dus omringen met de juiste acteurs.

Je kan nog tot en met 20 oktober 2018 gaan kijken naar ‘Er zit iet los bij nonkel Jos’ in De Kleine Fakkel in Antwerpen. Boek snel je tickets, voor het te laat is!

Tickets: 070/246 036 of https://fakkeltheater.be/voorstelling/er-zit-iet-los-bij-nonkel-jos


› Gepubliceerd zaterdag 22 september 2018 om 23:09 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook