Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Er was eens‚Ķ, het Sprookjesconcert in premi√®re in Antwerpen

Deze middag ging in de Stadsschouwburg in Antwerpen de musical 'Er was eens‚Ķ, het Sprookjesconcert' in premi√®re. De zaal naast Het Paleis mocht een hele reeks verklede, kleine prinsessen en prinsen verwelkomen. Zij genoten van een fee√ęrieke voorstelling vol interactiviteit, bakken humor, uitmuntende muziek en aanstekelijke meezingers. De aanwezige kinderen kon mee dansen en mochten achteraf met alle acteurs op de foto.

Deep Bridge trapt hun theaterseizoen af met een echte sprookjeservaring. De kleine bezoekers konden een uur op voorhand al op het Sprookjesplein terecht en werden er ontvangen door lakeien, begroet door heel wat figuren uit de sprookjeswereld en vermaakt met allerlei activiteiten.

Met 'Er was eens…, het Sprookjesconcert' laat Deep Bridge zien waar het met zijn familieshows naartoe wil: herkenbare verhalen voor een jong publiek, maar met meer dan voldoende inhoud en humor om ook de volwassenen een boeiende voorstelling te garanderen. Zo zit er in de verhaallijn subtiele humor die door de kinderen nog net moeilijk te vatten is maar wel door 'het oudere volkje'. De decors en kostuums zijn sprookjesachtig en fris, de muziek is catchy en herkenbaar en aan de interactie met het publiek wordt de grootste aandacht besteed.

Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester en Rapunzel worden gekweld door de hedendaagse, nieuwe baarlijke duivels: wifi, sociale media, Whatsapp, Instagram, Twitter, Facebook, noem maar op. Ze worden internetzombies die niet beseffen wat er rondom hen gebeurt. Ze kregen van hun tante, de heks, smartphones en tablets voor hun verjaardag. Zo bestellen ze zelfs hun avondeten online en willen niet meer met hun ouders eten. De koning en de koningin zijn daardoor de wanhoop nabij als hun dochters voor niets anders nog interesse hebben, ook niet voor prinsen die naar hun hand dingen. Tot die hun charmes en sportief lijf bovenhalen om de prinsessen ervan te overtuigen dat er meer is dan wifi alleen.

Dit 'Er was een..., het Sprookjesconcert' kan rekenen op een schitterende cast. Walter Baele en Mark Tijsmans schitteren afwisselend als koning. Deborah De Ridder is koningin en Jasper Jaspers haar zus, de boze heks. Anne Van Opstel vertolkt op onevenaarbare wijze Sneeuwwitje, Helle Vanderheyden is Assepoester, Tinne Oltmans Doornroosje en Shauni Rau speelt Rapunzul. Charlotte Campion staat op de planken als Sterrekind, de goedbedoeldende dochter van de heks. De prinsen zijn Johan Kalifa Bals, Matthew Michel Laurens Hoorelbeke en Aaron De Veene.

De creatives Lulu Aertgeerts (verhaal en regie), Bart Van Oost (choreografie), Peggy Verhoeven en John Hoele (script en liedteksten), Ad Van Dijk (musical supervisor) en Inge Coleman (kostuumontwerp) leverden meer dan puik werk. Geluidtechnisch is er aan de voorstelling nog wat werk, al wordt dit met een erg sterk grappig verhaal en een goede cast meer dan goed gemaakt.

‚ÄėEr was eens‚Ķ, het Sprookjesconcert‚Äô speelt op 23 september om 14u30 in de Antwerpse Stadsschouwburg. Daarna verhuist de productie naar Capitole in Gent (29 september om 14u30). De allerlaatste tickets zijn te verkrijgen via www.deepbridge.be.

Foto's van deze première kan je bekijken in de Sterrennieuws-fotoreportage naast dit artikel!


› Gepubliceerd zaterdag 22 september 2018 om 22:13 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Musical

vrijdag 10 januari 2020 om 17:07 uur

› 3 extra voorstellingen voor musical MAMMA MIA!

donderdag 5 december 2019 om 15:01 uur

› Meer dan 20.000 tickets verkocht voor Assepoester


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook