Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Met Vier in Bed: Als God in (het zuiden van) Frankrijk

Met Vier in Bed zoekt van maandag 23 tot en met donderdag 26 juli opnieuw zuiderse oorden op. Het programma bezoekt vier uitbatersduo’s die als God in Frankrijk leven. Een luxueuze gerestaureerde boerderij of een gîte op een wijndomein: genieten in la douce France staat centraal deze week.

AFLEVERING 25 OP MAANDAG 23/07 OM 21.20: AU GRAND BONHEUR IN BESSÈGES

De Zuid-Franse week wordt afgetrapt in Bessèges, een dorpje aan de voet van de Cevennen, één van de grootste natuurgebieden van het land. In dit stukje Franse ongereptheid prijkt Au Grand Bonheur, het nieuwe geluk van Karin en Luc. Acht jaar geleden ging het koppel voor de eerste keer op vakantie naar Frankrijk. Ze waren meteen verkocht aan de Franse natuur, zon en sfeer. Hoewel ze een eigen fotowinkel in Geel uitbaatten, groeide stilaan het idee om te verhuizen naar hun favoriete vakantieland. Zeven jaar lang bezochten ze verschillende Franse regio's om de juiste locatie te kiezen. Vorig jaar hakten ze eindelijk de knoop door. Ze vonden een bestaande B&B, die ze omdoopten tot Au Grand Bonheur. De B&B telt twee suites op de benedenverdieping, die uitgeven op het grote zwembad. Op de bovenverdieping zijn er nog drie kamers, waaronder één familiekamer.

AFLEVERING 26 OP DINSDAG 24/07 OM 21.15: LES JARDINS DE SOULANE IN BELCASTEL-ET-BUC

Brusselaar Benoît studeerde af als ingenieur en richtte na zijn studies een eigen bedrijf op in de verkoop van bouwmaterialen. Omdat hij na jarenlang hard zwoegen zijn leven over een andere boeg wilde gooien, kwam hij op het idee om een B&B te beginnen. Bij de zoektocht naar de perfecte locatie dacht hij meteen aan het zuiden van Frankrijk, onder andere omdat hij de taal vloeiend spreekt. Benoît kocht een boerderij in het dorpje Belcastel-et-Buc en bouwde die om tot een B&B met vijf kamers en enkele gîtes. Door zijn ervaring in de bouwsector kon hij alles zelf doen en zo was Les Jardins de Soulane op een half jaar tijd klaar om te openen. ’s Avonds worden de gasten in de watten gelegd door een professionele kok.

AFLEVERING 27 OP WOENSDAG 25/07 OM 21.05: LE CLOS DES TROUBADOURS IN PENNAUTIER

Filip en Denise woonden met hun twee kinderen in het Vlaams-Brabantse Eizeringen. Filip was tandtechnicus, Denise had een krantenwinkel met broodjeszaak. Tot ze op een dag een advertentie in de krant lazen over een wijndomein dat te koop stond in Zuid-Frankrijk. Het warme Franse klimaat, de gastronomie en de taal gaven de doorslag om de stap te wagen en hun grote droom waar te maken. Vlakbij het historische stadje Carcasonne in de gemeente Pennautier, omringd door de wijnvelden, bouwden ze hun B&B Le Clos des Troubadours. De naam van de B&B verwijst naar een stukje geschiedenis van Pennautier, de streek van de troubadours. De vijf kamers, twee in het hoofdgebouw en drie in de moderne nieuwbouw, hebben elk een link naar een troubadour.

AFLEVERING 28 OP DONDERDAG 26/07 OM 21.20: LA DOUCE DORDOGNE IN COUX-ET-BIGAROQUE

Het laatste logeeradres van deze Franse week ligt in Le Coux-et Bigaroque, in het hart van de Dordogne. In dit historische gebied vol rivieren, kastelen en Middeleeuwse dorpjes staat La Douce Dordogne, de B&B van Nederlanders Edwin en Mariëlle. De chambres d'hôtes met vijf kamers heeft een stijlvol en modern interieur en is van alle comfort voorzien. Vooral aan het slaapcomfort werd aandacht besteed, aangezien het koppel vroeger een beddenspeciaalzaak uitbaatte. Niet enkel de goede bedden maken het verschil in La Douce Dordogne, want de B&B beschikt ook over een zwembad, jacuzzi en sauna.


› Gepubliceerd zaterdag 21 juli 2018 om 00:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook