Sterrennieuws
Boek | Vlaanderen

› Boek: Boudewijn, koning met een missie van auteurs Mark Van den Wijngaert en Emmanuel Gerard

Mark Van den Wijngaert en Emmanuel Gerard schetsen in hun boek de zowel de levensloop als de politieke betekenis van Boudewijn. De moeilijke jeugdjaren van de koning en de invloed van Leopold III, zijn huwelijk met Fabiola, de Congocrisis, zijn rol bij de regeringsvorming en de federalisering, de invloed van de Charismatische Beweging, zijn weigering om de abortuswet te bekrachtigen en zijn inzet om prins Filip op het koningschap voor te bereiden. Hij was - en bleef - een koning met een missie.

Boudewijn, koning met een missie richt zich niet enkel tot de geïnteresseerden in het koningshuis, maar tot al wie de politieke geschiedenis van België beter wil leren kennen.

‘Boudewijn legt weinig of geen nuances in zijn oordeel, iets is goed of kwaad, daartussenin bestaan voor hem haast geen schakeringen.’

Mark Van den Wijngaert is emeritus hoogleraar Hedendaagse Geschiedenis aan de KUBrussel. Hij publiceerde diverse werken over de Duitse bezetting, de Belgische politieke geschiedenis, de internationale geschiedenis en de Belgische monarchie.

Emmanuel Gerard is emeritus hoogleraar Hedendaagse Geschiedenis aan de KU Leuven. Hij publiceerde over christendemocratie, parlementaire geschiedenis, het interbellum en de Koude Oorlog. Hij was expert in de Lumumba-commissie van de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Credits


Boudewijn, koning met een missie
Mark Van den Wijngaert en Emmanuel Gerard
​Verschenen 8 juni 2018
Davidsfonds
​ISBN: 9789059089075
​Hardcover - 240 blz. - €22,50

www.standaarduitgeverij.be


› Gepubliceerd woensdag 18 juli 2018 om 10:05 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook