Sterrennieuws
Televisie | U.K.

› Eerste beelden van het in België opgenomen BBC drama Les Misérables

BBC en CZAR Film & TV hebben vandaag de eerste beelden van 'Les Misérables' met in de hoofrollen Dominic West en David Oyelowo verspreid. De opnames van de reeks zijn net achter de rug op verschillende locaties in België en Noord-Frankrijk.

De regie is in handen van Tom Shankland ('The Missing' en 'House of Cards') en werd geschreven door Andrew Davies ('House of Cards' en 'Bridget Jones's Diary'). De hoofdrollen zijn weggelegd voor Dominic West ('The Square') als Jean Valjean en David Oyelowo ('Selma') als Javert. De twee acteurs zijn eveneens ook executive producers van de reeks. Ze worden bijgestaan door Lily Collins ('Mirror') als Fantine.

Met een opvallende relevantie voor vandaag, getuigt 'Les Misérables' van de strijd van de Franse onderklasse en hoe ver ze moeten gaan om te overleven. De zesdelige adaptatie van Hugo's levenswerk zal de levendige personages en spectaculaire beelden maar vooral het ongelooflijke en toegankelijke verhaal, authentiek tot leven brengen.

'Les Misérables' is een productie van Lookout Point / BBC Studios-productie voor BBC One, gecoproduceerd met Masterpiece met als Belgische co-producer CZAR Film & TV. BBC Studios zal de reeks wereldwijd verdelen buiten de V.S. 'Les Misérables' kwam mede tot stand met steun van het Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Sven Gatz, Screen Brussels en BNP Paribas Fortis Film Finance dat instond voor een deel van de financiering via de Belgische Tax Shelter. De reeks zal volgend jaar op BBC One uitgezonden worden.


› Gepubliceerd dinsdag 17 juli 2018 om 11:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

donderdag 23 januari 2020 om 15:16 uur

› Ketnet Junior zoekt kindjes voor nieuwe opnames Tik Tak

zondag 12 januari 2020 om 10:34 uur

› De muzikale Ketnet-reeks LikeMe is terug

woensdag 25 december 2019 om 05:12 uur

› Kerst op Chateau Meiland op kerstdag op VIJF


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook