Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Boterhammen in het Park en Feeërieën 2018

Naar goede gewoonte sluit AB de vakantie in alle heerlijkheid af in de pittoreske kiosk van het Warandepark om daarna de activiteiten aan de Anspachlaan 110 weer keihard in gang te trappen.

Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 augustus kan je iedere middag gratis naar Boterhammen in het Park voor o.a. ’t Hof van Commerce, Brihang, Het Zesde Metaal, Buurman, Frank Vander Linden, enz. ’s Avonds plannen we je genadeloos te betoveren met alweer elf gratis acts op Feeërieën waaronder The Colorist feat. Emiliana Torrini, Kaitlyn Aurelia Smith, Kamaal Williams, Orlando Julius & The Heliocentrics, een Príncipe labelnight, enz.

Een paar bijzonderheden:

HET AB KEURMERK
AB vroeg de IJslandse Emiliana Torrini in 2015 om haar reguliere band thuis te laten en zich te omringen door kamerorkest The Colorist (met o.a. Aarich Jespers (Zita Swoon Group) en Kobe Proesmans (Gabriel Ríos)). Zij herwerkten Torrini’s oeuvre met instrumenten van eigen makelij, een aanpak die het Engelse Rough Trade overtuigde om het resultaat wereldwijd uit te brengen, met lovende recensies en een openingsspot op Feeërieën 2018 tot gevolg. Diezelfde avond zie je overigens nog een AB-project aan het werk: The Golden Glows, die het komende jaar op vraag van AB Harry Smith’s meesterverzamelwerk ‘The Anthology Of American Folk Music’ (dé bijbel van de Amerikaanse folk - Folkways Records, 1952) onder handen zullen nemen.

THE SOUND OF LISBON GHETTOS
Als trots lid van Liveurope brengen we ook graag buitenlandse scenes tot bij ons eigen concertpubliek. Op de laatste Feeërieën-avond katapulteren we daarom de kiosk in het Warandepark straight naar Lissabon. Het Portugese electronicalabel Príncipe komt er, na een zéér feestelijke en drukbezochte labelavond afgelopen jaar, de jongste generatie nieuwkomers voorstellen. Spin omschreef de rauwe sound van Príncipe als ‘An ultra-vivid hybrid of grime and trance.’ en FACT Magazine als ‘The sound of Lisbon ghettos.’ Hun hedendaagse techno en house krijgt een unieke en uitermate zuiderse warme touch door de fusie met Afrikaanse genres als het energieke kuduro (Angola), kizomba (Angola) en funaná (Kaapverdië). ‘This is our grime' claimde Príncipe-pionier Dj Marfox ooit.

GROENE BOTERHAMMEN
De bedachtzame manier waarop we met aandacht voor duurzaamheid dagelijks onze concertzaal beheren, trekken we ook door in de organisatie van Boterhammen In Het Park en Feeërieën. Festivals zijn immers belastend voor het milieu, daarom dat we dit jaar het eco-event charter van Leefmilieu Brussel ondertekenden dat als leidraad gebruikt wordt. Dit vertaalde zich intussen in een lijst met concrete initiatieven:

•de foodtrucks en backstage catering serveren uitsluitend lokale, biologische en vegetarische maaltijden
• een ecoteam zal het publiek dagelijks sensibiliseren
• afval dat wordt gesorteerd en apart opgehaald
•op weg naar volledige P.E.T. FREE festivals neemt AB deel aan het project "De Leiding" om backstage alvast geen P.E.T.-verpakkingen meer gebruiken en leidingwater als drinkwater voorzien
• we werken samen met co2logic om voor het transport van de artiesten CO2 bijdrages te leveren
• we zetten minder drukwerk in ter promotie van de festivals

Verder gebruiken we naar goede AB-gewoonte herbruikbare bekers, stimuleren we het gebruik van openbaar vervoer, gebruiken we LED-verlichting in het park,...

#ABETTERWORLD
Samen met ons publiek willen we de organisatie Straatverplegers vzw ondersteunen. Tijdens Boterhammen In Het Park en Feeërieën kan je jouw bekergeld daarom doneren ten voordele van dit goede doel of een gift achterlaten in de collectebussen op het festivalterrein. Tijdens Boterhammen In Het Park kan je bovendien een Broodje Plezier van Président kopen voor amper €3. De opbrengst van de verkoop gaat dankzij Président en AB integraal naar de organisatie Straatverplegers vzw.

ALLES EN IEDEREEN INCLUSIEF
Boterhammen in het Park doet het met o.a. ’t Hof van Commerce, Brihang, Het Zesde Metaal, Buurman, Frank Vander Linden naar goede gewoonte in het Nederlands (en het West-Vlaams), maar ook wie een gehoorbeperking heeft kan zoals steeds genieten van de concerten. We voorzien elke middag een tolk Vlaamse gebarentaal en een ringleiding die ervoor zorgt dat personen met een hoorapparaat enkel de versterkte muziek horen zonder storende omgevingsgeluiden. De zone voor het podium is opnieuw voorbehouden aan mensen met een beperking (die aan de infostand van AB assistentie kunnen vragen om tot bij de gereserveerde zone te geraken). Ook is er een aangepast toilet aanwezig op het terrein.


› Gepubliceerd maandag 16 juli 2018 om 15:47 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

woensdag 15 april 2020 om 20:07 uur

› Suikerrock verplaatst naar 2021

woensdag 15 april 2020 om 20:05 uur

› Stad Genk annuleert Genk On Stage

woensdag 15 april 2020 om 19:15 uur

› Rock Herk verplaatst naar 16 en 17 juli 2021

woensdag 15 april 2020 om 19:12 uur

› Ook Graspop Metal Meeting uitgesteld naar 2021


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook