Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Glamping onder de Spaanse zon

Met Vier in Bed pakt na drie weken in eigen land de koffers voor een zonnige trip naar Spanje. Van maandag 2 tot en met donderdag 5 juli vertoeft het programma aan de Spaanse costas, waaronder de Costa Blanca en de Costa Calida. Logeren doen de duo’s tussen de bergen, in gerenoveerde stallen en in een gloednieuwe B&B. Een uniek gastenverblijf volgt aan het einde van de week, want dan gaat Met Vier in Bed ‘glamourous camping’, ook wel glamping genoemd. Tenten die luxe en comfort bieden midden in de woeste natuur, een schot in de roos?

AFLEVERING 13 OP MAANDAG 02/07 OM 21.20
CASA ALESTELOU IN TORMOS


In Tormos aan de zonnige Costa Blanca, op een kwartiertje rijden van de Middellandse Zee, runt Bettina sinds een jaartje B&B Casa Alestelou. Zes jaar geleden verhuisde ze met haar man naar Spanje, waar ze vroeger al geregeld op vakantie gingen. Toen naast hun huis een pand te koop stond, kwam Bettina op het idee om er een B&B in te openen. Dat er nog enorm veel werk aan was, vormde voor bezige bij Bettina geen enkel probleem. Ze vloog meteen in de verbouwingen én nadien ook in de inrichting. Alles van kussens, gordijnen en decoratie is dan ook handgemaakt in Casa Alestelou. Bettina’s tomeloze energie en creativiteit hebben uiteindelijk een prachtige B&B opgeleverd met vier kamers. “Het is mijn levenswerk”, zegt ze zelf. Bettina wordt tijdens deze Met Vier in Bed-week vergezeld door haar goede vriendin Hilde.

AFLEVERING 14 OP DINSDAG 03/07 OM 21.15
REFUGIO MARNES IN LLIBER

Spanje is meer dan alleen zon, zee en strand. In de bergen van de Costa Blanca prijkt Lliber, het dorpje waar zakenpartners en vrienden Richard en Willem vakantiedomein Refugio Marnes uitbaten. De twee Nederlanders verhuisden naar Spanje, omdat ze hun jobs en vooral de urenlange verplaatsing met de auto meer dan beu waren. Ze kochten een oude boerderij en begonnen die op te knappen. 15 jaar geleden begonnen ze bescheiden, met enkele gastenkamers. Intussen is Refugio Marnes een gigantisch domein geworden met 3 kamers in de gerenoveerde boerderij, 3 kamers in de voormalige stallen, 2 vakantiewoningen én een grote tent in de tuin. Het prachtige 360 graden-uitzicht op het dal en de bergen is de grote troef van Refugio Marnes.

AFLEVERING 15 OP WOENSDAG 04/07 OM 21.05
FINCA TRES MOLINOS IN TORRE PACHECO

De derde halte van deze Spaanse week ligt in de provincie Murcia. Op een halfuurtje rijden van de kust in het dorpje Torre Pacheco prijkt Finca Tres Molinos, de gloednieuwe B&B van Sandra en Kersten. De gemeenschappelijke liefde voor de golfsport bracht het koppel 12 jaar geleden samen. Ze kochten eerst een appartement in een golfresort, maar droomden van een eigen gastenverblijf. Twee jaar geleden kochten ze een pand en maakten ze er 6 gastenkamers in. De stijl is modern en strak, met toch enkele authentieke elementen zoals typisch Spaanse mozaïekvloeren. Hun passie, de golfsport, hoefden ze niet op te geven, want hun B&B ligt vlakbij een groot golfterrein. Ook de zoon van Sandra verhuisde mee naar Spanje en draagt zijn steentje bij in het reilen en zeilen van de B&B.

AFLEVERING 16 OP DONDERDAG 05/07 OM 21.15
LA NOGALA IN ALHAURIN EL GRANDE

Het laatste logeeradresje van de week ligt in Alhaurin El Grande, een authentiek dorpje bij Malaga. Hier runnen Frederique en Julie sinds kort B&B La Nogala. In België werkten de twee als zorgkundige en metaalarbeider. Maar als ouders van vier jonge kinderen dachten ze er al langer over na om naar zonnigere oorden te verhuizen om meer tijd met hun kroost te kunnen spenderen. Het was nu of nooit en in 2017 hakten ze de knoop door. Vlakbij het centrum van Alhaurin vonden ze een pand, waarin ze twee B&B-kamers maakten, ingericht in Andalusische stijl. Verder staan in hun tuin nog twee andere, speciale gastenverblijven: glampingtenten met privébadkamer, die tijdens de Met Vier in Bed-week hun vuurdoop krijgen.


› Gepubliceerd vrijdag 29 juni 2018 om 10:39 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook