Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Ann Van den Broeck gaat wereldwijd met Flashdance, The Musical!

Naast de shows in het Oostendse Kursaal, zal Ann Van den Broeck ook schitteren in Zwitserland en Zuid-Korea met Flashdance, The Musical! Ann vertolkt hierin de rol van Hannah, de mentor van het hoofdpersonage Alex. Ze bekeek de musical voor het eerst in Dublin gisteravond, in het gezelschap van haar collega-musicalacteurs.

Op dit moment is Ann Van den Broeck in Dublin, waar ze dinsdag voor de eerste keer Flashdance, The Musical! zag. Ze werd er verwelkomd door haar internationale medespelers en ze kreeg ook officieel haar script overhandigd. Eline De Munck, Helle Vanderheyden, Nordin De Moor, Jasmine Jaspers, Katja Retsin en Jan Schepens vergezelden Ann naar Dublin voor de start van dit nieuwe avontuur.

“De organisatie van de musical vroeg me om enkele video’s op te sturen waarin ze me aan het werk zien, dus stuurde ik hen filmpjes en audio-opnames waarin in Engelse liedjes zong” vertelt Ann. “Maar dan wilden ze me ook Engels horen spréken… Dus deed ik via een video-opname auditie met een Engelse dialoog. Daarna werd het spannend, want ik wist dat de organisatie van de shows nog audities zou houden in Londen. Maar enkele dagen later kreeg ik te horen dat ze me ook graag wilden voor de shows in Zwitserland en Zuid-Korea. Wat een verrassing!”

"Ik deed een auditie met een Engelse dialoog. Na een paar heel spannende dagen kreeg ik te horen dat ik mee mocht naar Zwitserland en Zuid-Korea!" vertelt Ann.

Ann zal dus in drie landen de rol van Hannah vertolken, de mentor van het hoofdpersonage Alex. Alex is overdag lasser in een staalfabriek, en klust ’s nachts bij als danseres in een nachtclub. Haar grote droom is om school te lopen in de Shipley Dance Academy. En daar verschijnt Hannah, Alex’ oude balletlerares, ten tonele. Zij staat Alex bij met raad en daad en helpt haar trainen om haar grote droom waar te maken.

"Ik heb het nu voor de eerste keer gezien, en kijk er echt naar uit om het personage naar mijn hand te zetten. Ik zie het helemaal zitten.", vertelt Ann. "Het is echt een geweldige show. Wat een energie ook: die dansers en danseressen blijven maar gaan!"

Wat Ann en de andere BV's van de show vinden, kan je zien in het filmpje in bijlage.

In Zwitserland worden 18 voorstellingen gespeeld met Ann als Hannah. De shows vinden plaats in de Maag Halle in Zürich in september en oktober. De voorstellingen in Zuid-Korea staan begin juli gepland, waarna de voorstellingen in Oostende volgen. De Belgische première vindt plaats in het Kursaal op 24 juli en loopt tot en met 5 augustus.

Tickets zijn beschikbaar via deze link: https://www.kursaaloostende.be/nl/flashdance


› Gepubliceerd donderdag 14 juni 2018 om 16:20 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook