Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Nonkel Jef & De Verloren Zoon in première in Theater Elckerlyc Antwerpen

Een trouwe aanhang kent nog steeds Nonkel Jef (bekend van de legendarische Vlaamse sitcom), want heel wat wat fans zakten gisteren af naar Theater Elckerlyc in Antwerpen voor de première van 'Nonkel Jef & De Verloren Zoon'. De Kempense boer Nonkel Jef (gespeeld door Ivo Pauwels) en acteurs Luc Verhoeven, Linda De Ridder, Brik Van Dyck, Dirk Lavrysen, Patrick Onzia, Diana More en Brik Van Dyck brengen voor de tweede maal de sitcom naar het theater.

Nonkel Jef geniet met zijn vrienden Odette, Sander en Zotten Dr� van zijn oude dag op zijn eigen hoeve. Odette heeft een nieuwe hobby gevonden. Mediteren en Ingeborg imiteren zijn haar nieuwe passie. Zotten Dr� doet de grote kuis, wat maar niet gesmaakt wordt door Nonkel Jef. Wanneer Nonkel Jef, Odette, Sander en Zotten Dr� aan een yoga-oefening zijn begonnen, worden ze opgeschrikt door Freddy Van Gompel van Van Gompel Projects. De projectontwikkelaar uit de stad wil de boerderij omvormen om er hoevetoerisme mogelijk te maken. Nonkel Jef kan aan de verkoop een mooie som geld overhouden of kiest hij toch voor zijn eigen woning waar zijn hart ligt...?

Dirk Lavrysen regisseert dit stuk waarin we de terugkeer van Izzy (vertolkt door Luc Verhoeven) mogen meemaken. Deze laatste keert namelijk terug naar de boerderij van Nonkel Jef eerst als landmeter, maar zijn hart spreekt wanneer hij in de ogen van Odette mag kijken.

Het was lachen en gieren tijdens de premi�re van dit theaterstuk. In de jaren negentig keken we allen naar de sitcom en het was afwachten hoe dit ook nu weer naar het theater zou gebracht worden. Regisseur Dirk Lavrysen slaagt er helemaal in en weet een dolgekke komedie op de planken te toveren. We konden hartelijk lachen met het authentiek Kempens personage van Nonkel Jef en ook de andere acteurs maakten het geheel compleet. Wil je weten hoe in dit theaterstuk een verwijzing naar de omgebouwde VTM-journalist Bo Van Spilbeeck tot stand kwam, dan moet je zeker gaan kijken!

Een gesprek met de enige echte Nonkel Jef

"Ik ben altijd als Nonkel Jef blijven optreden en dit is dus geen terugkeer voor mij. Twee jaar geleden speelden we ook hier in Theater Elckerlyc al een voorstelling," vertelt Ivo Pauwels aan Sterrennieuws. "Vandaag was er een fantastisch publiek aanwezig. Nonkel Jef is authentiek en is altijd een groot succes geweest. Nu komen we dicht naar het publiek in levende lijven. Ik blijf deze rol graag spelen, ondanks mijn gezegende leeftijd van bijna 80 jaar. Het is vermoeiend, maar ik doe het dolgraag. Ik beleef er zoveel plezier aan."

En je gaat zelfs op tournee door Vlaanderen?
"Ja, we trekken naar Gent, Hasselt... noem maar op en uiteraard veel in de Kempen. Maar eerst nog tot 15 april in Theater Elckerlyc."

Alle speeldata en locaties kan je vinden op http://www.nonkeljefinhettheater.be/

Info en tickets

Nonkel Jef & De Verloren Zoon draait nog tot en met 15 april in Theater Elckerlyc. Vervolgens gaat de productie op tournee door Vlaanderen van 21 april tot en met 31 mei 2018.

Regie: Dirk Lavrysen
Scenario: Brik Van Dyck
Met: Ivo Pauwels, Linda De Ridder, Luc Verhoeven, Dirk Lavrysen, Patrick Onzia, Diana More, Brik Van Dyck

Info en tickets: www.nonkeljefinhettheater.be - 070 691 002 (max. 0,30 euro/min) � Ticketbalie Media Markt, De Keyserlei 58-60, Antwerpen

Foto's kan je vinden in het foto-album naast dit artikel!


› Gepubliceerd zaterdag 31 maart 2018 om 23:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook