Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Vlaamse familiefilm Rosie & Moussa in première in gloednieuwe cinema

Zaterdag ging in de nieuwe Brusselse cinema Palace de familiefilm Rosie & Moussa in première. Behalve regisseur Dorothée van den Berghe en de jonge hoofdacteurs Savannah Vandendriessche en Imad Borji, waren ook de rest van de cast, o.a. Ruth Beeckmans en Titus De Voogdt, en muzikanten Le Motel en Témé Tan op de afspraak. Ze werden verwelkomd door Ketnet wrapster Sarah Mouhamou. De volle zaal genoot van een prachtige film die zich richt tot kinderen, maar met thema’s die ook ouders aanspreken.

Kijken


Rosie & Moussa speelde een thuismatch in cinema Palace. Gezien één van de hoofdacteurs en de regisseur in Brussel wonen en de soundtrack op-en-top Brussels is (dankzij Le Motel, Zwangere Guy en Témé Tan) verdiende de film een première in het hart van de stad. Het werd een feestelijk evenement, inclusief DJ-set van DJ Iron en Q&A’s met alle eregasten: acteurs Savannah Vandendriessche, Imad Borji, Ruth Beeckmans, Titus De Voogdt, Katelijne Damen, Bert Haelvoet, Mourade Zeguendi, regisseur Dorothée van den Berghe, auteur Michael De Cock (die het scenario schreef) en illustratrice Judith Vanistendael.

De film draait vanaf 28 maart in meer dan 20 bioscopen in Vlaanderen en Brussel, en was eerder al te zien op internationale filmfestivals FIFEM Montréal (waar het de Prijs voor Beste Kinderfilm in de wacht sleepte) en TIFF Kids Toronto.

Laat je tijdens de paasvakantie onderdompelen in de wereld van Rosie & Moussa met een gratis interactieve fotozoektocht dwars door Brussel. Met de hulp van de Instagramaccount @rosieenmoussa volg je een wandelroute van 5 km langs speciale plekken en unlock je onderweg unieke Snapchatfilters volledig in de sfeer van de film. Bovendien maak je kans op toffe prijzen als je jouw foto met geofilter deelt op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #rosieenmoussazoektocht.


› Gepubliceerd zaterdag 24 maart 2018 om 16:42 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

zondag 13 oktober 2019 om 20:23 uur

› Nieuwe trailer voor Charlie's Angels

woensdag 14 augustus 2019 om 18:00 uur

› Eerste trailer voor film Little Women


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook