Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Ook Ingeborg op Schlagerfestivalavonden in Hasselt

Umberto Tozzi, Christoff, De Romeo’s, Bart Kaëll, Sam Gooris, Coco Jr. van The Dinky Toys, Willy Sommers en Swoop krijgen op Het Schlagerfestival 2018 vrouwelijke versterking van Ingeborg. Met ‘Door de wind’ én met veel ‘Gratitude’ debuteert de West-Vlaamse op vrijdag 23 en de zaterdagen 24 en 31 maart op het podium van de Ethias Arena in Hasselt. Zondag 25 maart, tijdens de matinee, wordt Ingeborg vervangen door Margriet Hermans, die eveneens debuteert op het festival.

Dertig jaar geleden, op haar 22ste, nam Ingeborg voor West-Vlaanderen deel aan de Baccarabeker, waar ze de Sabam-prijs en de personalityprijs won. Datzelfde jaar zong ze met Clouseau de hitsingle ‘Verlangen’ en een jaar later was Ingeborg onze Belgische inzending op het Eurovisiesongfestival. Met veel overtuiging bracht ze in Lausanne ‘Door de wind’, een liedje dat haar de 19de plaats opleverde, maar uitgroeide tot een klassieker. Drie decennia later kan Ingeborg terugblikken op een indrukwekkend parcours als artieste, maar ook al tv-presentatrice van de succesprogramma’s Schuif Af!, All You Need Is Love, Ik wil je iets vertellen én Blind Date!

Sinds 1999 ligt de focus van Ingeborg ook op yoga en meditatie. Als docente is ze één van de drijvende krachten achter De Evolutie, waar ze regelmatig sessies geeft en mensen begeleidt. Dat laatste doet ze ook achter de schermen bij de VRT-nieuwsdienst, waar ze vorig jaar aan de slag ging. Legendarisch was haar doortocht in het één-programma Van Gils & Gasten, waar ze presentator Lieven Van Gils, Sven Nys en de andere studiogasten meenam in een ‘Gratitude’-momentje. Het was het begin van een nieuwe rollercoaster die Ingeborg dit najaar een plek opleverde in de jury van Steracteur Sterartiest, en de lancering van een nieuw spiritueel album ‘Where The Sky Touches The Sea’ bracht.

Op haar 52ste geniet Ingeborg van de innerlijke rust die ze uitstraalt en deelt met iedereen die verbonden is aan haar ‘Evolutie’-wereld. Uitzonderlijk, maar omdat de organisatoren het haar zo lief hebben gevraagd, komt Ingeborg op vrijdag 23 en de zaterdagen 24 en 31 maart naar Het Schlagerfestival in Hasselt.

“Ze staat al jaren op ons verlanglijstje en nu is het eindelijk gelukt om haar ook effectief te strikken voor ons festival, waar ze met onze liveband dat heerlijke ‘Door de wind’ brengt en verder nog kiest uit ‘Als dat gebeurt’, ‘Ga niet weg’ of ‘Zo dichtbij’, om te eindigen met een heerlijk ‘Gratitude’-momentje. Ingeborg heeft er ontzettend veel zin in en wij zijn dolblij dat we die schitterende West-Vlaamse artieste voor de eerste keer mogen verwelkomen op Het Schlagerfestival", klinkt het bij de organisatoren.

Zondag 25 maart is er een middagvoorstelling waar Ingeborg niet bij kan zijn, maar als alternatief komt een andere Schlagerfestival-debutante langs: Margriet Hermans. Ook zij kan kiezen uit een mooi hitrepertoire dat bestaat uit o.a. ‘Alle mooie mannen zijn zo lelijk’, ‘Laisse rouler le bon temps, Jaqueline’ en ‘Niets houdt me tegen’.

Info en tickets

Het Schlagerfestival 2018 - in Ethias Arena Hasselt op vrijdag 23, zaterdag 24, zondag 25 en zaterdag 31 maart. Tickets via www.hetschlagerfestival.be, www.ethias-arena.be of Tele Ticket Service 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.). Groepskortingen: groepen@sportpaleisgroup.be; VIP-arrangementen: vip@sportpaleisgroup.be.


› Gepubliceerd dinsdag 13 februari 2018 om 19:27 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook