Sterrennieuws
Boek | Vlaanderen

› Belgische fotografen over de grens tussen fictie en realiteit

Fotografie wordt in de regel omschreven als een referentieel medium, afbeeldend wat is, wat er zich afspeelt. Slechts zelden verwijst men naar de fotografie als een verbeeldingsvol of verhalend genre. Nochtans spelen heel wat fotografen met denkbeelden en technieken die men gewoonlijk associeert met fictie. De kunstenaars die de foto's nemen beschouwen zichzelf niet langer alleen als louter fotografen maar als kunstenaars die fotografie gebruiken.

De tentoonstelling Photo Friction geeft 15 Belgische fotografen een forum om de grens tussen fictie en realiteit in hun werk te tonen. Bij sommige kunstenaars is het narratieve of geënsceneerde overduidelijk, bij anderen is het eerder subtiel en suggestief aanwezig. Maar bij allemaal is de wrijving voelbaar.

Bestsellerauteur Peter Terrin schreef speciaal voor Photo Friction een kortverhaal, ‘Mooi’, waar hij de lezer laat gissen waar de werkelijkheid ophoudt en de verdichting begint.

De tentoonstelling Photo Friction loopt van zaterdag 27 januari t.e.m. zondag 15 april in Cultuurcentrum Mechelen.Met o.a. Koen Broos, Filip Dujardin, Max Pinckers, Ives Maes, Veronika Pot etc. Voor meer info www.cultuurcentrummechelen.be

‘Photo Friction’ kost 39,99 euro en is vanaf nu te koop bij elke boekhandel of online.


› Gepubliceerd vrijdag 9 februari 2018 om 18:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook