Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Nieuw seizoen van De Wensboom: Niels Destadsbader laat nieuwe kinderdromen uitkomen

Dromen en wensen, we hebben ze allemaal. Vanaf donderdag 4 januari maakt Niels Destadsbader de grootste wensen van de allerkleinsten waar in een nieuw seizoen van De Wensboom. Daarvoor trekt hij elke week naar een basisschool in Vlaanderen om de leerlingen een wens te laten neerpennen voor iemand die dicht bij hen staat: hun papa, zus, vriend, leerkracht of oma. De meest ontroerende, grappige, lieve of ongewone wensen pikt Niels eruit. Om ze te vervullen gaat hij tot het uiterste!

Ook in dit tweede seizoen is Niels helemaal in zijn element: “Mijn wens was om een tweede seizoen te mogen maken van dit hartverwarmende programma. Maar de wensen van kinderen, daar word ik pas écht blij van”. Werkelijk alles kan en mag gewenst worden in De Wensboom: van “Ik wens dat mijn broertje eindelijk een goede toets heeft” tot “Ik wil mijn oma in een bad met snoepjes laten zwemmen. Alle kinderwensen worden opgehangen in een speciale boom, die neergepoot wordt op de speelplaats. Niels kruipt samen met enkele kinderen in de boom om hen honderduit te laten vertellen over wat ze hebben gewenst. Vanaf dan is het voor de kids in spanning afwachten of hun wens zal uitkomen…

AFLEVERING 1 OP DONDERDAG 4 JANUARI 2018: MAASEIK

In de eerste aflevering strijkt Niels neer in bassischool De Boomgaard in Maaseik. Als de bel gaat, mag hij de leerlingen onder luid gegil vertellen wat er staat te gebeuren: “Goed nieuws: jullie hebben geen les vandaag. Maar er is nóg beter nieuws: jullie doen mee aan De Wensboom!” De kinderen gaan meteen aan de slag om een wens te bedenken voor iemand die belangrijk is voor hen. Nadien is de wensboom klaar om versierd te worden met honderden wensen. Vijf daarvan zullen in vervulling gaan.

Enkele weken later fietst postbode ‘Niels Destadsbode’ door de straten van Maaseik om de eerste wens te bezorgen. Die is voor Ans. Zij deed een wens voor haar oma Marleen, die al jaar en dag kleedjes voor haar breit. Volgens Ans is het hoog tijd dat de hele wereld ziet wat voor mooie dingen ze maakt. Niels neemt Ans en haar oma mee naar een professionele fotograaf, waar de zelfgemaakte kleedjes schitteren in een heuse fotoshoot. Maar Ans en Marleen weten niet dat Niels nog iets véél groters in gedachten heeft…

Twee andere wensen die Niels niet loslaten zijn die van de tweeling Sophia en Vera. Vera wenst een snelle rit in een racewagen voor nonkel Bart, Sophia een jazzoptreden voor tante Annemie. De reden waarom ze dat doen, is dezelfde: “Omdat ze zo goed voor ons hebben gezorgd nadat papa is gestorven”. Om de wensen van Vera en Sophia te vervullen doet Niels een beroep op bekend Vlaanderen. Niemand minder dan racekampioen Anthony Kumpen neemt plaats naast nonkel Bart in de racewagen. Tante Annemie wordt ondertussen getrakteerd op een intiem concert van muzikant Jef Neve. Ze is zichtbaar ontroerd: “Een prachtig eerbetoon aan hun papa”.

Jeroen heeft een wens voor zijn neef Lars, die met spalkjes loopt na een hersenverlamming. Lars is ondanks zijn beperking gek op voetballen en een trouwe Anderlecht-supporter. Niels heeft Lars’ grote Anderlecht-idolen, Olivier Deschacht, Leander Dendoncker en Bram Nuytinck, opgetrommeld voor een match. Kan Lars winnen tegen zijn voetbalhelden?

Ook Soukayna doet een speciale wens voor haar papa. Om die te laten uitkomen, schakelt Niels een erg speciale koerierdienst in…

De Wensboom, vanaf donderdag 4 januari om 20.35 bij VTM


› Gepubliceerd woensdag 3 januari 2018 om 15:16 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook