Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Overstekende ree veroorzaakt verkeerschaos

Wat moet je doen als een dier de weg oversteekt? “Niet remmen, niet uitwijken, gewoon doorrijden.”, aldus Inspecteur Kurt. Dat doen vier chauffeurs als een ree de autosnelweg oversteekt. En dat ene dier veroorzaakt veel schade en een ellenlange file.

Nadat een eerste chauffeur de ree niet kan ontwijken, rijden nog drie andere voertuigen over het dier en lopen daardoor schade op aan hun voertuig. Twee auto’s moeten zelfs getakeld worden omdat ze te beschadigd zijn om hun reis verder te zetten. Ondertussen wordt de autosnelweg afgesloten zodat het kadaver kan opgeruimd worden. Inspecteur Philip , een fervente jager, neemt die taak voor zijn rekening.

Luk ontmoet een oude bekende. Foorkramer Kylie zat al eens in een aflevering van Alloo bij de Wegpolitie. Toen kwam hij van de kermis met een molen op zijn aanhangwagen. Deze keer is hij onderweg van de kermis van Antwerpen naar die van Brussel met een grote attractie. De man pleegt echter meerdere overtredingen: zijn vergunning voor uitzonderlijke transport is vervallen, hij heeft geen zwaailicht en zijn verlichting werkt niet. Hij krijgt een boete van €1300 en moet in afwachting van een nieuwe vergunning zijn aanhangwagen stallen aan de politiepost.

Inspecteurs Jef en Francis controleren een voertuig waarvan het keuringsbewijs vervallen is. Op de koop toe vervoert de vrouw, in het bezit van een voorlopig rijbewijs, haar man en dat is niet toegestaan. De vrouw krijgt een boete en de man moet zijn reis te voet verderzetten.

Inspecteurs Gino en Dimitri maken dan weer kennis met een boze truckchauffeur. De documenten van zijn vrachtwagen zijn niet in orde, de oplegger is niet geldig gekeurd, hij is in overtreding met zijn reistijden en zijn lading is niet veilig vastgemaakt. Hij krijgt een boete van bijna €4000, die hij binnen de 96 uur moet betalen. In de tussentijd wordt zijn vrachtwagen in bewaring genomen door de politiemannen. De situatie veroorzaakt een woede-uitbarsting bij de Fransman: “Ik kom nooit meer naar België en ik zal aan mijn omgeving vertellen om hetzelfde te doen. Dit is echt onbegrijpelijk. Hier laat ik het niet bij.”

Alloo bij de Wegpolitie, elke donderdag bij VTM


› Gepubliceerd woensdag 22 november 2017 om 15:13 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

donderdag 23 januari 2020 om 15:16 uur

› Ketnet Junior zoekt kindjes voor nieuwe opnames Tik Tak

zondag 12 januari 2020 om 10:34 uur

› De muzikale Ketnet-reeks LikeMe is terug

woensdag 25 december 2019 om 05:12 uur

› Kerst op Chateau Meiland op kerstdag op VIJF


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook