Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Sinterklaas en Superpiet steunen dit jaar de Diabetes Liga

Diabetes Liga vzw, de belangenvereniging voor mensen met diabetes en hun zorgverleners, slaat de handen ineen met Benelive Entertainment. Het evenementbedrijf is geestelijk vader van Superpiet en organiseert na de succesvolle editie van vorig jaar opnieuw het ‘Feest van Sinterklaas’ in het Gentse Kuipke. Jaarlijks krijgen zo’n 300 kinderen het zware verdict diabetes. Voor hen en hun ouders organiseert de Diabetes Liga verschillende activiteiten.

Na de succesvolle editie van vorig jaar, vieren SUPERPIET en Sinterklaas op zondag 3 december om 14.00 uur in het Gentse Kuipke, opnieuw het Feest van Sinterklaas, samen met Ketnet-wrapster Maureen en gewezen K3-tje Kathleen Aerts. Nieuw is dat Sinterklaas en SUPERPIET de komende editie nauw samenwerken met de Diabetes Liga.

De Sint is begaan met de 300 kinderen die jaarlijks de diagnose diabetes krijgen. Daarom schenkt hij dit jaar een deel van de opbrengst van de show aan het goede doel. Sint: “Het Sinterklaasfeest is een feest voor jong en oud en traditioneel horen daar veel zoetigheden bij. Hiermee omgaan als kind met diabetes is niet evident. Via de activiteiten van de Diabetes Liga, zoals medisch begeleide kindervakanties en gezinsdagen, leren kinderen lotgenootjes kennen en leren ze onder begeleiding omgaan met hun ziekte. Ikzelf, Superpiet en Benelive, steunen dit goede werk van de Diabetes Liga en daarom gaat er per verkocht ticket 2 euro naar de Diabetes Liga.”

Lancering single ‘Te zoet voor mij’ Wereld Diabetes Dag

Daarnaast lanceert SUPERPIET op 14 november, Wereld Diabetes Dag, de single ‘Jij bent te zoet voor mij’, waarbij de helft van de digitale opbrengsten ook integraal worden doorgestuurd naar de Diabetes Liga, vult SUPERPIET enthousiast aan. “Het vrolijke liedje past bij het vrolijkste feest van het jaar: de komst van de Sint! Tegelijkertijd is de song een stille verwijzing naar kinderen die deze dag niet zorgeloos mee kunnen beleven: kinderen met diabetes. Hierbij plaats ik een warme oproep om massaal meet te dansen, zingen en springen op dit vrolijke liedje en zo het goede doel te steunen.”

Tickets voor de 2de editie van het 'Feest van Sinterklaas', op zondag 3 december om 14.00 uur in ’t Kuipke Gent, bestel je nu op www.diabetes.be of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). Wees snel, want meer dan de helft van de 5000 beschikbare tickets is al verkocht.

Over diabetes

Zowat elke 10 minuten krijgt iemand in ons land de levenslange diagnose van diabetes. Het feit dat diabetes vandaag niet te genezen is, maakt dat men vanaf de diagnose blijvend beroep moet kunnen doen op een goede omkadering en zorg. De Diabetes Liga wil mensen met diabetes maximaal ondersteunen. “Onze doelstelling is dat iedereen met diabetes voluit kan leven. Daarom zetten we in op betrouwbare informatie en diverse activiteiten, gericht op informeren en uitwisselen van ervaringen", zegt prof. Christophe De Block, voorzitter van de Diabetes Liga. “Onze onafhankelijke vereniging bestaat inmiddels 75 jaar en we kunnen nog steeds rekenen op 500 vrijwilligers en 20.000 geëngageerde leden. Zij steunen allemaal de actie die we hebben uitgewerkt met SUPERPIET en Sinterklaas tijdens hun feest op 3 december in ’t Kuipke Gent. We zijn blij dat we op een frisse, speelse wijze ons verhaal onder de aandacht kunnen brengen.”

Info

Wie nu een ticket koopt voor het Feest van Sinterklaas, steunt de Diabetes Liga, want 2 euro wordt er integraal doorgestort naar de vereniging en dat is nog niet alles. SUPERPIET doet nog een extra duit in het zakje. De cheque wordt aangedikt, want 50 % van de digitale opbrengsten van zijn single ‘Jij bent te zoet voor mij’, gaan ook nog eens naar de vereniging. “Ik waarschuw de jongens en meisjes, mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, dat ze direct zullen gaan meezingen als ze mijn liedje horen. Ik hoop dat het niet blijft bij zingen alleen, maar dat ze allemaal de single kopen op iTunes, want dat zijn leuke centjes voor de kindjes die met diabetes worden geconfronteerd. Dinsdag 14 november steken we een tandje bij en trekken we alle registers open tijdens de ‘Wereld Diabetes Dag’. Dan maken we nog eens extra reclame voor onze actie”, zegt SUPERPIET super gemotiveerd!

De SUPERPIET-single ‘Jij bent te zoet voor mij’, is vanaf november digitaal beschikbaar op iTunes. Tickets voor het Feest van Sinterklaas, op zondag 3 december om 14.00 uur in ’t Kuipke Gent, kan je bestellen op www.diabetes.be of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).


› Gepubliceerd donderdag 2 november 2017 om 16:17 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook