Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Wie wordt Amadé in 'Mozart! - de Musical'

Na ‘Elisabeth’ en ‘Dans der Vampieren’, presenteert Music Hall ism Vereinigte Bühnen Wien, vanaf 10 december 2017 de Nederlandstalige bewerking van de internationaal gelauwerde spektakelmusical ‘Mozart!’ in Stadsschouwburg Antwerpen. Dat de jonge Belgische musicalacteur Ruben Van Keer (27 - Mechelen) als hoofdrolspeler in de huid van Mozart zal kruipen, wisten we al, maar een zeer belangrijke rol in deze enorme productie is ook weggelegd voor de "kleine Mozart" Amadé, het kindgenie dat stilzwijgend over de schouder van Mozart meekijkt en hem op het rechte, professionele pad tracht te houden, weg van alle verleidingen.

De rol van Amadé zal in Vlaanderen afwisselend gespeeld worden 3 kinderen. Zo zal de 9-jarige Dries Van Cauwenbergh uit Hemiksem z'n mannetje staan als Amadé, maar opvallend feit is dat ook 2 meisjes in de huid van deze "kleine Mozart" zullen kruipen. Linde Degeest (9 jaar - Schelle) en Anneleen Lambrecht (10 jaar - Lovendegem) kijken er alvast enorm naar uit om voor de voorstellingen van 'Mozart! -de Musical' als jongetje door het leven te gaan. Gisteren (woensdag) ontmoetten de kids elkaar en hoofdrolspeler Ruben Van keer voor het eerst, tijdens het passen van de kostuums in Zuiderkroon Antwerpen. Vanaf zondag 10 december 2017 kan u in Stadsschouwburg Antwerpen kennis komen maken met de man achter de legende en ook genieten van de prachtige live muziek in 'Mozart! - de Musical', gebracht door een groot live orkest. Dirk Brossé neemt voor Music Hall de muzikale leiding over dit indrukwekkende project.

"Ik vind de kostuums prachtig en de pruik vooral heel grappig, ik herkende mezelf bijna niet toen ik in de spiegel keek. Ik speel viool, maar in de voorstelling moet ik dat niet doen. De muziek van Mozart is heel mooi, maar wel moeilijk, dus ik kan die ook nog niet perfect spelen", zo zegt Linde

"Natuurlijk kunnen ook meisjes Mozart zijn, in mijn kostuum voel ik me ook echt een beetje Mozart! Ik kijk er enorm naar uit om aan de repetities te beginnen. We moeten niet spreken of zingen als Amadé, alleen maar acteren. Mijn mama zegt soms dat ik niet kan zwijgen, maar nu zal het wel moeten!", aldus Anneleen.

"Eerst vond ik het wel wat raar dat er ook 2 meisjes Amadé zouden spelen, maar met die pruik op lijken ze wel op jongetjes", lacht Dries.

Het verhaal

‘Mozart! – de Musical’ vertelt het verhaal van de wereldvermaarde Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791). Niet de platgetreden paden over het muzikale genie worden bewandeld, wel krijgt het publiek een intrigerend coming-of-age drama voorgeschoteld, dat het exceptionele talent toont als een complex en ambigue karakter, gekweld door z’n eigen genialiteit, worstelend met de voor hem wrede uitdagingen van het alledaagse leven.

Mozart – Rock star in een Rococo wereld

W.A. Mozart wordt vaak omschreven als een rock star avant la lettre. Hij leefde intens, kort, was eigenzinnig, anti-establishment en genoot volop van de geneugten des levens. Dit ging natuurlijk lijnrecht in tegen de destijds heersende normen en waarden van de elitaire kringen, waarin hij door zijn uitzonderlijke capaciteiten beland was. Mozart voelde zich als artiest niet meer dan een lakei die ten dienste van de adel moest staan, gevangen in een keurslijf van verwachtingen. Maar in hem brandde het verlangen naar artistieke en persoonlijke vrijheid, om zijn eigen leven te leiden, te dromen, drinken, kaart te spelen en de liefde te ontdekken.

Deze onverenigbare clash van stijlen vormt de rode draad in ‘Mozart! – de Musical’ en wordt ook ondersteund door de muziek. Krachtige, moderne muziekstijlen, zoals ballades, ragtime en zelfs rocknummers, worden afgewisseld met originele, subtiele Rococo-thema’s van Mozart.

Deze verbluffende musical focust niet op de mythe Mozart, maar toont de legendarische componist als een fragiel, tastbaar persoon. Een man van vlees en bloed, die worstelt om zich te verlossen van zijn liefhebbende, maar tirannieke vader, van de maatschappij en de verwachtingen.

info en tickets

Aantal bezoekers wereldwijd: 2,2 miljoen
Aantal shows: 2.200
8 landen: Oostenrijk, China, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Japan, Zuid-Korea, Zweden
6 talen: Tsjechisch, Duits, Hongaars, Japans, Koreaans, Zweeds

‘Mozart! – de Musical’ vanaf zondag 10 december in Stadsschouwburg Antwerpen.
Tickets & info: www.musichall.be


› Gepubliceerd donderdag 28 september 2017 om 17:05 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Musical

donderdag 20 februari 2020 om 23:25 uur

› De MAMMA MIA!-cast is er klaar voor

woensdag 12 februari 2020 om 19:40 uur

› Govert Deploige vervangt Jeroen Van Dyck in MAMMA MIA!


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook